Veckans vintips v. 8: Vitt, franskt finvin

Favoritmarkera

Ahh…Loirevin (Frankrike) av druvan sauvignon blanc som tillsammans med Tysklands rieslingdruva smakar sådär extra av vår. Smaken är lätt, frisk spänstig och skärpt med ett emellanåt syrligt citrusbett som kan väcka den mest fast förankrade soffpotatis ni känner….ungefär så kan det låta när man beskriver vinet. Lägg till en skön mineralitet och smaken har höjt sig en aning över mängden.

2227 Pouilly-Fumé 2008, 139 kr
Tydlig doft av mineral! Torr, medelfyllig smak av fläder, krusbär och vita vinbär. Inslag av citrus och en tydlig mineralton. Aromatisk, balanserad och i sin lätthet, smakrik. Bra eftersmak. Servera till kokt fisk med örtsky, späda grönsaker eller en grönsallad med getost som ni ringlar honung över.
Betyg: 4+
Provad: 2010-02-11

Lämna ett svar

  1. Leif Högberg
    1 mars 2010

    Jag hittade din web-sida när jag sökte på Montecillo. Flera intressanta artiklar och inlägg.
    Bl a läser jag din artikel om Pouilly-Fumé som är en av mina favoriter! /Leif Högberg