Den Kungliga bröllopsmiddagen närmar sig…

Favoritmarkera

Hallå där Olle Gren,
som ska servera på den Kungliga bröllopsmiddagen den 19 juni 2010. Till vardags arbetar Olle på Ulfsunda Slott i Bromma, Stockholm.

Hej Olle,
hur känns det tre dagar innan middagen?
– tack det känns både spännande och lite pirrigt.

Är du nervös?
– nej, det är jag inte. Jag ser verkligen fram emot middagen och på så sätt är det väl lite pirrigt, men inte nervöst.

Hur har du förberett dig?
– jag har slipat på detaljer. Exempelvis har jag övat extra med fatservering. Vi har även haft repetition på Slottet. Vi har provat ut arbetskläder, haft genomgång och generalrepetition.

Vad är det för kläder ni ska ha?
– svarta lackskor, vita strumpor, gula, knäkorta sammetsbyxor och väst, vit frackskjorta och vit fluga. Rocken är mörkblå. Javisst, vi har även vita handskar.

Hur många är ni som serverar?
– jag tror att vi är ungefär 80 servis totalt. 50 personer ingår i den ordinarie styrkan, vi andra är extra.

Vid vilken tid börjar ditt arbete?
-vi ska vara på plats 16.15 för att vara ombytta och klara 17.00.

Vad är på menyn?
– hahaa, tyvärr. ….no comment!

Lycka till på lördag Olle och jag är säker på att vi återkommer till dig. Vinbanken och alla läsare vill garanterat veta vilken menyn är som gästerna bjuds på. Vad det gäller vinerna till maten är spänningen minst lika stor.

Vinbanken har hört att: uppdaterat 2010-06-19 kl 20.40

Bröllopsmiddagen den 19 juni 2010

Förrätt:
Havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grönärtsoppa med Kalix löjrom.
Vin: Champagne Pommery 2000 Grand Cru (Berntson Brands)

Fiskrätt:
Landö-röding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparris och rödbeta från Gotland samt nässel- och ramslökssås.
Vin: Sancerre Les Pierris, 2008, Domaine Roger Champault (Johan Lidby Vinhandel)

Kötträtt:
Kalvytterfilé från Stenhammar gård med rostad schalottenlökskrisp, potatisgratäng med Allerum prästost, tomatterrine, timjankokta morötter i vitkål och dragonsky.
Vin: Pommard Premier Cru Epenots 2002, Louis Jadot (Vinunic)

Dessert:
Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad.
Vin: Château Simon 2007, Sauternes (Vinovativa)

Kommentera