Veckans mat och vintips hyllar sparris

Favoritmarkera

Vintipset baseras på att det ännu är hög tid att mumsa på sparris. Då passar …

Comtes d’Isenbourg Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2008 (2175) för 149 kronor
Torr, medelfyllig. Bra koncentration, gröna äpplen, grapefrukt, inslag av honung plus mineral. Bra tryck i smaken och nedtonad syrlighet. Bättre vardag. Servera svalt för bästa smak. Bra, välgjort vin.
Betyg: 4
Provad: 2009-02-12. Obs – vinet har bytt årgång sedan jag testade det. Men dess track record är mycket stabilt varför anledning till stor förändring mellan årgångarna verkar främmande.

Här från mailkompis som är en fena på mat och vinkombos!
…….alldeles utmärkt. Inte lika bra som -05:an, som jag tipsade om för ett drygt år sedan – skyll er själva ni som inte köpte då – men bra nog ändå. Ett härligt aromatiskt vin med citrussyra och mineraler, en god sötmogen frukt av persikor och mandarin samt ett litet inslag av honung. Tillsammans med vit sparris, rostade hasselnötter och citronsmör samt, för den som vill, några flagor av parmesan, blir det väldigt, väldigt gott.

Tack P för dina fina tips och för att du låter mig visa dem :-)!

Lämna ett svar