Favoriter i repris – alkoholfritt

Favoritmarkera

Någon gång vill man inte alls ha dryck med alkohol. Vilka alternativen är listar jag här och rekommendationen är att lägga ner lite jobb på att hitta dryckerna. Det är de väl värda. Det alkoholfria sortimentet som förs av Systembolaget har en tendens att smaka kvalmigt, ospänstigt och sött. Det leder ofrånkomligen till att man tappar aptiten och glimten i ögat. Satsa hellre på de goda valen, även om de inte är helt enkla att få tag på!

1989 Stowford Press, Storbritannien, 9.90 kr
Torr, fruktig smak med viss sötma. Smak  av röda äpplen, inslag av persika och citrus.
Omdöme: Mycket finstämd och trevlig på ett tillbakadraget sätt.
Betyg: 3+

Drycker i handeln:

  • Öl, flera bra alternativ finns. Claustahler finns i livsmedelsbutikerna och är den som jag gillar bäst. På Systembolaget hittar ni goda Jever Fun och Carlsberg Non-Alcohlic.
  • Orangina, finns i handeln. Om svår att hitta är det värt besväret, kolsyran är mycket moderat.
  • Vitamin Well, finns i livsmedelshandeln med olika smak och med olika fokus på vilka goda effekter som ska lyftas fram.
    Det här är min absoluta favorit! Fungerar alltid.
  • Naturens bästa från Kivik. Säljs i trist tetra me ack så god, bra till måltid och mat. Exempelvis kan man välja blåbärsmak där andra väljer vin av cabernet sauvignondruvan.
  • Saxhyttegubbens Blåbär 100% är läcker och supergod. Toppen istället för rött vin! Säljs bara i utvalda butiker men nu också på nätet.
  • Kullabygdens Musteri har flera mycket bra drycker. Frågan är om det är de godaste……ja, ni ser hur svårt det är att välja. Körsbär är en personlig favorit och en dryck som passar utmärkt till mörk choklad. Lagrad Belle de Boskoop är motsvaritheten till en stram chablis……… hur bra det kan bli, utan, visar sig tydligt här! Produktera säljs i ett mindre antal butiker med gourmet inrikting.

Lämna ett svar