Rödvinstips x tre

Favoritmarkera

Rakt upp och ner, några av de bästa valen bland senast provade viner med ny årgång. För alla som gillar lite söta röda viner kommer här ett klockrent val men tänk på mat-vinkombinationen. Till vinet med sötma krävs en matmatchning i samma kaliber. Med andra ord, maten eller det ni ställer fram på bordet bör kunna möta vinets bärsöta underton på en likvärdig smak -nivå.

De Bortoli Shiraz 2010 (6280), De Bortoli, Australien, 69 kronor
Druvor: Shiraz
Björnbär, skog. Medelfyllig. Mörka bär, inslag av solmogna löv, svamp och fat. Vardagsvin med mustig, sötmogen bärsmak.
Betyg: 3

Ravenswood Vintner’s Blend Zinfandel 2010 (26001), Ravenswood, USA, 99 kronor
Druvor: Zinfandel
Bärig. Söt mognad. Medelfyllig. Söta bär, smak av fat och lätt strama tanniner. Bättre vin. Bra helhet, söt inramning. Trevligt vin för den som gillar bärsötman.
Betyg: 3+

Mont-Redon Réserve Côtes du Rhône 2010 (5461), Château Mont-Redon, Frankrike, 105 kronor
Druvor: 70 % grenache,  20 % cinsault, 10 % syrah.
Örter, mörk frukt. Örter, mörk frukt. Medelfyllig. Mörk frukt, plommon och mogna körsbär, inslag av örter och kryddor, lätt mineralton. Bättre vin. Fruktig med snitsigt lyft till stramt ursprung.
Betyg: 4

Kommentera