Barbro Guacceros rucolasallad med bresaola eller kalkon

Favoritmarkera

Barbro Guaccero lever i Apulien och hon är vinimportör. Under många år har hon förmedlat kontakt mellan italienska vinproducenter och svenska importörer för att under senare år starta egen verksamhet. Att Barbro brinner för smak, mat och vin i kombination undgår ingen och Vinbanken har haft förmånen att publicera hennes recept vid några tillfällen.

Vi återgäldar gärna Barboro Guacceros generositet med de tillhörande vintipsen från Selezione Barbro Guaccero. Visas längst ner i texten.

Varsågoda, här följer Barbros recept

Rucola, denna kryddiga sallad växer vilt i Italien som ett frodigt ogräs. Den finns faktiskt vilt även i Sverige och är helt enkelt två senapssorter, sandsenap (Diplotaxis tenuifolia) och mursenap
 (Diplotaxis muralis). Den odlade varianten heter senapskål (Ruca sativa).

Rucola är de mest användbara blad man kan tänka sig. Prova våra lite matiga sallader som passar fint på en buffé.

Lägg tunna skivor av bresaola på en bädd av rucola och klyftor av körsbärstomater, pressa lite citron över bresaolan och ringla olio extra vergine di oliva över alltihop. Avsluta med ett regn av hyvlade spån av parmesanost.

Beräkna 3 skivor bresaola, 4 körsbärstomater och en rejäl näve rukolasallad per person.

Bresaola görs av nötinnanlår som kryddas med salt och peppar och sedan lufttorkas. Kan ersättas med tunnt, skivad rökt kalkon.

En rätt som kan bli både förrätt och snabb huvudrätt.

Vin till:
Val Delle Rose Riserva (70829), 159 kr
Giancarlo Ceci Chardonnay 2011(32151), 72 kr

Barbro Guacceros hemsida, Selezione Barbro Guaccero

Kommentera