Pierre OlivierPierre Olivier

En vin och kokbok – Fredagsvinet av Gunilla Hultgren Karell

Favoritmarkera

Vilken härlig bok! Gunilla Hultgren Karell har verkligen plockat några av de godaste vinerna runt 100 kronor som vore de russin i en kaka. Till varje vin finns en kort presentation och ett middagsförslag. Fredagsvinet innehåller recept på pasta, fisk- och skaldjur, kött och sallader, grytor och soppor.

Recepten är ordnade efter vintyperna – lätta till fylliga, vita, rosé och röda viner.  Och alla recept är lätta att greppa och att förstå sig på. Således,  boken är skönt vardags- fredagsvänlig förstärkt med inspirerande bilder av Claes Löfgren. Jag kallar boken för aptitretare för när jag sjunkit ned i soffan och bläddrar mig fram genom alla recept, läser om alla vinförslag och upptäcker deras många olika stilar och typer har jag uppslag och idéer för hela veckan.

Varför boken ska heta Fredagsvinet när den gör sig perfekt alla veckans dagar är den enda fråga jag kan komma på. Recepten är enkla och skönt fredagsvänliga och vintipsen idel säkra val.

Fredagsvinet är perfekt för alla som är intresserade av mat och vin i kombination och boken är trevlig att ge som present.

Fakta

Författare: Gunilla Hultgren Karell
Fotograf: Claes Löfgren
Formgivare: Lilian Bylund
Förlag: Bokförlaget Semic

Bandtyp: Inbunden
Språk: Svenska
Utgiven: 201209
Antal sidor: 109
Vikt i gram: 559
ISBN10: 9155258387
ISBN13: 9789155258382

Lämna ett svar