Burgundisk_gryta_vinbanken

Domaine Bousquet Reserve Cabernet Sauvignon | Rött vin till burgundisk gryta – snabba varianten

Favoritmarkera

BURGUNDISK GRYTA. Den snabba varianten av lyxgrytan Boeuf Bourguignon passar när livspussel ska läggas. Här gör sig ett rött vin av vardagssnitt utmärkt.

Recept | Snabba burgundiska grytan | 4 personer

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 st morot, ca 150 g
1-2 st blekselleri, stjälkar
0,5 tsk salt
2 msk rapsolja
3 dl vatten
1 krm svartpeppar, nymald
400 g nötfärs
1 st sidfläsk, skiva
2 tsk kinesisk soja, kinesisk
20 st champinjoner, små
0,5 tsk timjan, torkad
1 dl rödvin
5 st timjankvistar, färska
3 msk syltlök
2 msk oxfond, koncentrerad tillsammans med mer rödvin

Gör så här:
Skala och hacka lök, vitlök och morot. Ansa och hacka sellerin. Fräs grönsakerna i olja i i en gryta.

Stek köttfärsen på medelstark värme under omrörning tills den bli grynig. Lägg ner den i grytan. Vispa ur pannan med lite av fonden, häll skyn i grytan. Tillsätt resten av fonden, vatten, syltlök och timjan. Koka under lock ca 25 minuter.

Strimla fläsket. Fräs fläsk och champinjoner. Låt det koka med 10 minuter.

Smaka av med lite soja, salt, peppar och rödvin mot slutet av kokningen.

Gott till är pasta!

Fler recept och vintips, köttgrytor

För äkta vara – Mustig köttgryta för höstmiddag | Boeuf Bourguignon

Mustig köttgryta till Caravan Durif

 

Lämna ett svar