Melonsallad-med-mynta-och-lime-mandagsmatchen-vinbanken

Melonsallad med mynta och lime | Marqués de Riscal Organic

Favoritmarkera

MELONSALLAD. Melonen är mogen och söt med en förstärkande dutt honung. Mynta och lime står för fräschör.

Prova med ett vitt fruktigt, lätt aromatiskt vitt vin. Njut av sommaren!

marques-de-riscal-mandagsmatchen-vinbanken

Vinet

Marqués de Riscal Organic 2014 (6001), Marqués de Riscal, Rueda Spanien, 79 kr. EKO.

Druvor: Verdejo.
Smak: Torr, medelfyllig, fruktig av päron och äpplen, med citrusfrisk längd.
Omdöme: Här är vinhuset vars viner seglat upp under senare år som “stadigt, säkra köp”. Nu även med EKO-certifiering. Gillar också att valet kan göras mellan halv och helflaska!
betyg 4 av 5+

Passar också till

Som mingelvin eller till lätta rätter av skaldjur och fisk. Förrätter med räkor och en citrusklyfta är lika enkla som klockren kombination.

Recept | Melonsallad med mynta och lime | 4 portioner

Tid: cirka 15 minuter

500 g melon, vatten och honung
1 knipplök, skivad
2 kvistar mynta
1 lime, saften
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

Gör så här

Skär melonen i cirka 2 cm stora bitar och plocka myntan.
Blanda ihop samtliga ingredienser och smak av med salt och peppar.

Kommentera