MUST – Fermenting Ideas Wine Summit 2019 med Pedro Parra

Favoritmarkera

MUST – Fermenting Ideas Wine Summit 2019 med Pedro Parra, PhD och världens vingårdar, just nu, främste jordmånsspecialist.

Pedro Parra har varit på ”Decanter Magazine Power List”  2009, 2011 och 2013. Och är omnämnd av internationell media som en av de ledande krafterna bakom den chilenska vinnäringens transformation. En förändring som brukar kallas ”det nya Chile”. Han har inspirerat vinmakare över hela världen att ”se” på jordmån som en styrka.

Parra har en examen, PhD, i ”vingårdens jordmån” från Paris Center of Agriculture. Och han har rönt stor uppskattning för sitt arbete under de 18 år han konsultat i Kanada, Armenien, Argentina, USA, Frankrike, Italien och Spanien. Bland några i områden som Bourgogne, Barolo, Rioja och Montalcino.

Bakom hans engagemang ligger en orubblig tilltro och ett stort personligt intresse för jorden och marken, jordmånen. Pedro Parra är vinmakare och delägare i Pedro Parra y Familia som har sitt säte i Itata Valley, i södra Chile sedan 2013.

Lämna ett svar