Vin till grön waldorfssallad-vinbanken

Vin till grön waldorfssallad

Favoritmarkera

VIN OCH MAT. Vinet till grön waldorfsallad är antingen mjukt, fruktigt rött men hellre vitt med nötig och kanske smörig smak.

En grön sallad som går att anpassa efter hur många gästerna är. Det här receptet är tänkt för 2-3 personer med rikligt tilltagen mängd majonnäs.

Servera gärna med ett gott bröd.

Vinförslag till grön waldorfsallad

1. Org de Rac Chardonnay 2018 (2930)

Swartland Sydafrika, 99 kr
Färgen är ljusgul, doften mogen med hintar av fat. Smaken torr, medel/fyllig och gulfruktig av mogna äpplen samt aprikos och har inslag av smör, nötter och fat. Trevlig och balanserad.
Betyg: 4

RECEPT | Grön waldorfsallad

2 selleristjälkar
0,5 zucchini
1 grönt äpple
6-10 pekannötter

Citronmajonnäs
1 msk dijonsenap
3 msk kikärtsspad (från burk)
5 dl rapsolja
1 msk vatten
1 msk rödvinsvinäger
0,5 pressad citron

Gör så här
1. Hacka sellerin fint. Skala och tärna zucchini och äpple. Hacka nötterna grovt.

2. Blanda allt med citronmajonnäs till en krämig sallad eller ringla majonnäsen över som på bilden.

Citronmajonnäs
1. Mixa dijonsenap med kikärtsspad och droppa i oljan lite i taget under fortsatt mixning.

2. Mixa ner vattnet och vinägern. Smaka av hur mycket citron du vill smaksätta med.

Recept och bild ur härliga, inspirerande kokboken, “Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal”. Läs gärna Vinbankens recension.

Lämna ett svar

?>