Laddar annons
Rött vin till kotlett med pimiento de padrons och rostad potatis
1 Jun, 2020

Rött vin till kotlett med pimiento de padrons och rostad potatis

VIN OCH MAT. Just nu har vi fastnat för fläskkött och vad smakar godare än kotlett.

Rött vin till kotlett. Veckans lättaste middag som kan bli en festmåltid med lite extra omtanke och fler ingredienser. Vinet har precis bytt årgång och är precis lika bra som tidigare. För dig som vill finns vinet även att köpa i liten flaska. Vintips längre ner i inlägget.

Snabbval

RECEPT | Kotlett med pimiento de padrons och rostad potatis

Ingredienser, 2 portioner

450 g potatis
1 msk olja
salt och peppar
ca 300 g benfri fläskkotlett
100 g pimiento de padron
1 hjärtsallad
1 dl bearnaisesås

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Dela potatisarna och blanda med hälften av oljan på en ugnsplåt, krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen först ca 15 minuter.

3. Bryn kotletterna i resten av oljan och krydda med salt och peppar. Lägg kotletterna på plåten och stek dem med potatisen ytterligare ca 5 minuter.

4. Rosta pimiento de padron i en stekpanna med lite salt.

5. Strimla eventuellt salladen.

Gott till: Servera med potatis, pimientos, sallad och bearnaisesås.
Tycker du om det här receptet kanske du även gillar: Iberico med padrons och mandelpotatismos

Rött vin till kotlett

1.Villa Puccini 2015 (32417)

Castellani, Toskana Italien, 89 kr
Druvor: 90% sangioveses, 10% merlot.
Alkohol: 12,5%
Socker: 8 g/l.
Medelfyllig, frisk av röd frukt och mogan plommon. Lättsam touch av kola och vanilj.
Omdöme: Upplever att vinet har en tillgänglig och rund fruktsmak vilket gör kombinationen till det ljusa kött möjlig. Bea'n smakar också lite sötare och örtigt av dragon, vilket passar vinet bra.
Betyf: 3+

Fler recept finns i Vinbankens receptdatabas.

Vinbanken väljer i första hand, men inte alltid, vinförslag till inläggen: topplistor, vinköplistan (fredag) och vin- och mat i kombination (måndag), ur annonsörers portföljer. Kolla oss gärna.