Aveleda_folk_1410x165px (1)_banner_vinbanken_juni
Tilltugg-och-snittar-som-gar-att-forbereda-vinbanken

Tilltugg och snittar som går att förbereda

Favoritmarkera

Tilltugg och snittar som går att förbereda – vem är inte intresserad av dessa recept och tips.

Tilltugg och snittar som går att förbereda. Dessa tilltugg är enkla att göra, smakar underbart och kan dessutom förberedas i god tid innan gästerna dyker upp.

Tilltugg och snittar som går att förbereda

Recept tilltugg |Tryffelsnurror till charkbrickan

1 rulle smördeg
Ca 1,5 dl svampkräm med tryffel (t ex från Zeta)
1 uppvispat ägg (kan uteslutas)
lite hackad bladpersilja, helst färsk

Gör så här:
1) Sätt ugnen på 250 grader (om du ska baka dom direkt). Rulla ut degen och bred på krämen.

2) Rulla ihop till en tät rulle (slå in i plastfolie och lägg kallt om du vill baka dom senare).

3) Skär i skivor, 0,5-1 cm, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg (kan uteslutas). Grädda mitt i ugnen cirka 12-15 minuter tills de fått fin färg. Garnera med persilja.

Snurrorna är ett perfekt komplement till charkbrickan och en skål med oliver. De kan förberedas i god för att sedan bakas av precis innan gästerna anländer.

Recept tilltugg | Smördegssnurror med kaviar, dill och Västerbottensost

En favorit som jag gjort igen och igen.

150 g Västerbottensost
En rulle smördeg
1 dl kalles kaviar eller motsvarande
1 dl rostad lök
3 msk hackad dill

Gör så här:
1) Sätt ugnen på 250 grader. Rulla ut degen och bred på kaviar. Fördela lök, ost och dill jämnt över degen. Rulla in i plastfolie och ställ kallt om du vill vänta med utbakningen.

2) Skär i skivor, 0,5-1 cm, och baka ugnen cirka 12-15 minuter

Recept tilltugg | Myrstack med ostbågar

Detta är en variant på den svarta högen med oströra och kanske inte riktigt en myrstack längre utan snarare en sandhög. I alla fall ett salt och ostigt tilltugg som passar perfekt som fingermat.

200 gram Philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1 liten rödlök, mycket finhackad
½ kryddmått salt
nymalen svartpeppar
två dl ostbågar, krossade
små kex, en gurka och några morötter att ”dippa” med

Använd INTE lightprodukter för då blir röran för lös.

Gör så här:
1) Blanda Philadelphiaosten med finhackad lök, salt och peppar. Rör sedan försiktigt ner crème fraiche (den blir lös om man rör för mycket).

2) Täck en liten skål med plastfolie inuti och häll i blandningen. Låt stå kallt några timmar eller till nästa dag. Vid servering, tippa upp högen på ett fat och ta bort plasten. Strö de krossade ostbågarna jämnt över kullen.

3) Servera med små kex, gurk- eller morotsstavar som med fördel kan läggas på fatet runt om ”ostkullen”.

Bland de glutenfria tilltuggen hittar du recept på traditionella myrstacken med svart rom.

Många förslag, tilltugg och smårätter.

Lämna ett svar