Laddar annons
Bokrecension | Laga vilt, bästa recepten med hjort, vildsvin och älg
10 Oct, 2019
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Bokrecension | Laga vilt, bästa recepten med hjort, vildsvin och älg

BOKRECENSION. Författaren och kocken Anders Levén har jagat i många år. I boken Laga vilt, bästa recepten med hjort, vildsvin och älg, presenteras 45 läckra recept. Det är dags att laga vilt!

Är viltkött det nya vegetariska? Svaret är långt från vegan men ändå, relevant. Kött fritt från antibiotika, av frigående djur tilltalar många som älskar mat.

Anders Levén, en av Sveriges mest välkända kockar och en passionerad jägare, hoppas att vi ska laga vilt och han visar oss hur i bokens 45 inspirerande recept. - De är hyggligt enkla recept, som alla kan laga, säger Levén.

- Laga det du känner för, släpp alla eventuella måsten och krydda maten precis som du själv vill, fortsätter Anders. Sagt och gjort. Efter att ha lagat en av rätterna, med en helt annan råvara än den i boken angivna, med strålande resultat ska sägas måste jag ge författaren cred för att han lyckas ge mig en härlig, samtidigt oväntad känsla av, javisst jag kan laga mat!

I boken finns recept som Vilda Wallenbergare, älgköttbullar med pistagenötter, en modern bowl med nudlar och fasan eller en mauritisk curry med vildsvin och räkor. Traditionella recept eller nyskapande, intressanta och spännande maträtter som jag gärna bjuder in vänner och familj till eller lagar till mig själv. Gott!

BOKRECENSION

Laga vilt, bästa recepten med hjort, vildsvin och älg av Anders Levén
Fotograf: Magnus Skoglöf
ISBN 9789155267100

Vinbankens betyg: 5 av 5
Omdöme: Fina, tydliga bilder. Gillar speciellt enkelheten i recepten.

Här ett recept: Kryddiga färsbiffar på dovhjort.