Laddar annons
Bubbel till nyår 2022 - tips på tre viner
12 Dec, 2022

Bubbel till nyår 2022 - tips på tre viner

Det finns få dagar på året som är lika synonyma med en dryck som nyårsafton är med mousserande vin. Det är dagen då folk firar in det nya året med bubbel och glamour. Men vilken typ av bubbel ska man dricka på nyår? Vi har samlat tre viner som passar utmärkt till nyårsfirandet.

Är det bara att välja valfritt bubbel till nyår? Vilket är det bästa bubblet till nyår? Finns det bra alkoholfri champagne att få tag på? Vilka är de bästa tipsen på gott bubbel till nyår? Frågorna om bubbel inför nyår är väldigt många. Egentligen är det inte svårare än att utgå från personligt tycke och smak. På nyår kanske man letar efter den mest glittriga och fina flaskan, eller så väljer man något som man aldrig valt tidigare. Det enda man kan konstatera att bubbel till nyår är det givna valet för väldigt många. För bubbel har länge varit synonymt med firande och glamour. Även om det håller på att förändras och massvis av bubbel konsumeras året om, så är nyårsfirandet fortsatt det mest bubbliga firandet på hela året.

Bästa champagnen 2022 - topplista 

Även om tycke och smak spelar in så har vi valt fem bubbel som vi anser passar riktigt fint till nyår. Det är både viner som finns fysiskt i butiken, men även viner som går att beställa. För beställningssortimentet hos Systembolaget innehåller oerhört många fler viner än de fysiska butikerna, och det kanske vore roligt att testa något nytt inför nyår. Men här nedan tipsar vi om tre viner som finns i de fysiska butikerna till nyår 2022.

Bubbel till nyår – våra tre tips

Palmer bubbel till nyår

Palmer & Co, Brut Reserve (7372) 329:-

Det går inte att bortse från att det här är ett väldigt prisvärt bubbel. Vi kommer aldrig förespråka att köpa champagne enbart för att det står champagne på etiketten. Man ska köpa champagne för att det är ett riktigt bra bubbel, och i det här fallet får man ett av de absolut mest prisvärda mousserande vinerna som finns där ute. Du kommer få den där friska smaken där de små stiltypiska champagnetonerna av kex kommer smygandes där bakom. Här samsas friska äpplen, lite aprikos och en hel del citrus. Bra syra, härlig mousse och en superfräsch champagne rakt igenom. Skulle passa riktigt fint som välkomstbubbel när vännerna kommer till festen.

Rotari

Rotari, Brut Riserva, 2017 (7567) 129:-

Det italienska alpbubblet som vi talat oss så varma om ett bra tag. Att etiketten är tilltalande och guldfärgad kanske är till fördel inför just nyår. Vi ska inte jämföra det här mousserande vinet med champagne, för det skulle inte göra något av vinerna rättvisa. Men vi kan lugnt konstatera att även det här bubblet skulle passa utmärkt till nyårsfirandet. Här får du en lite lugnare syra än i ovanstående vin, men du får ändå en fruktig, härlig smak. Det finns små toner av bröd och färsk frukt i vinet. Här är det lite persika, lite tropisk frukt och en lugn ton av citrus. Om du inte vill ha en prosecco eller cava, men inte heller vill lägga flera hundra kronor på ett vin, så är det här ett bra val för dig.

Brundlemayer

Bründlmayer, Brut Reserve (91113) 249:-

Vi brukar väldigt sällan tipsa om viner som lanseras i tillfälligt sortiment i den här typen av listor, då vinerna ofta går åt fort och försvinner. Men i det här fallet så har vi kommit över ett vin som är på tok för intressant och bra för att inte tipsa om. Att det lanseras i ett stort antal butiker 9 december gör det hela bättre, och man har möjlighet att få tag på en eller flera flaskor. Här är det alltså ett österrikiskt bubbel som imponerar på alla plan. Du kommer mötas av en utvecklad och mogen doft av gröna äpplen och en del kex. I smaken är det en lugn och fin mousse, en fin bubblighet, en hög syra och en viss liten smörighet. Men vi skulle ändå säga att det här är ett superfrisk och fräscht bubbel där man känner av tonerna av druvan gruner veltliner i form av den där klassiska pepprigheten. Ett fantastiskt bubbel med en rolig bakgrund att dra till alla på nyårsafton.

Bästa mosserande vinerna 2022 - topplista