Laddar annons
Roligt och okänt bubbel i fokus - vinprovning med Vinbanken
6 Dec, 2022
Uppdaterad: 
8 Dec, 2023

Roligt och okänt bubbel i fokus - vinprovning med Vinbanken

Nyår närmar sig med stormsteg och därför kommer vi på Vinbanken hålla i en digital vinprovning torsdagen 15 december klockan 18:00.


I samband med vinprovningen kommer vi gå igenom personliga bubbelfavoriter från lite roliga ursprung. Vi kommer med andra ord i största möjliga mån välja bort de klassiska cava, prosecco och champagne, till förmån för lite mer ovanliga ursprung och varianter på bubbel.

På senare år har vi sett en enorm förändring och förflyttning när det kommer till synen på mousserande vin. I dag dricks bubbel året om, och det har börjat dyka upp många otroligt roliga och intressanta mousserande viner på hyllorna på Systembolaget. Nedan kan du se provninben både live och i efterhand när du vill:

Totalt åtta olika mousserande viner

Därför kommer vi i samband med vår digitala vinprovning 15 december att välja ut totalt åtta olika mousserande viner som vi ska berätta mer om och gå djupet kring.

Du som är intresserad av att få tag på ett intressant bubbel inför nyår ska definitivt hålla ögonen öppna i samband med den här provningen. Sommeliern Camilla Forslund kommer där välja ut fyra personliga favoriter. Och undertecknad kommer också göra det.

Då flera av vinerna lanseras inom kort i det tillfälliga sortimentet och då finns i begränsad upplaga samt att vissa av vinerna enbart finns i beställningssortimentet, så behöver du som tittar inte köpa in alla viner. Vi vet att det skulle vara väldigt mycket begärt ekonomiskt och ganska svårt logistiskt. Om du vill så får du gärna köpa in något eller några av vinerna som du är mest intresserad av. Annars går det helt okej att titta på provningen i rent informativt och utbildande syfte. Vem vet, du kanske hittar en ny favorit efter vår provning.

Syftet är helt enkelt att lyfta blicken och lära sig mer om mousserande viner från roliga och okända ursprung.
 

Vinerna som ska gås igenom hittar du nedan

Camillas favoriter

Offshoot, Pet Nat Sauvignon Blanc, 2022 (92596) 165:- (Lanserades i tillfälligt sortiment 25 november)
Harrow & Hope, Blanc de Noir, 2018 (95112) 449:- (Lanseras i tillfälligt sortiment 9 december)
Llopart, Rosé Brut Reserva Corpinnat, 2019 (97016) 239:- (Beställning)
Fattoria Moretto, Canova Lambrusco Grasparossa di Castelvreto (94232) 174:- (Beställning)

Jozos favoriter

Ca' del Bosco, Franciacorta Edizione 45a Cuvée Prestige Extra Brut (91184) 319:- (Tillfälligt sortiment)
Medici Ermete, Carezza Metodo Classico Lambrusco Sorbara (56703) 199:- (Beställning)
Bründlmayer, Brut Reserve (91113) 249:- (Tillfälligt sortiment 9 december)
Palmer & Co, Brut Reserve (7372) 329:- (Fast sortiment)