Laddar annons
Vinlåda som present – tre lådor som passar i julklapp
10 Dec, 2022

Vinlåda som present – tre lådor som passar i julklapp

Att ge bort vin i julklapp är något som många kanske inte tänker på. Men faktum är att det finns en hel del väldigt bra vinlådor som man kan ge bort som present. Vi har tagit fram tre vinlådor som vi tycker förtjänar uppmärksamhet och som vi anser skulle passa bra som julklappar.

En flaska vin är alltid ett säkert kort när det handlar om presenter. Oavsett om det är en inflyttningspresent eller en bröllopspresent så är vin alltid något som är uppskattat. Om man dessutom kan göra det ännu mer personligt, genom att till exempel välja viner som har en historia som går att koppla till mottagaren, så är det ett extra stort plus i kanten. Enligt oss är vin även något som passar att ge bort i julklapp. En vinlåda är en både enkel men samtidigt i stort sett alltid uppskattad present som många tycker om. Vi har därför tagit fram våra tre tips på vinlådor som skulle passa bra att ge bort i julklapp.

Det är till exempel alltid kul att få en snygg trälåda som man kan visa upp och eventuellt ha framme, där man tydligt kan se producentens namn.

Vinlåda som present – tre lådor som passar i julklapp

Xavier vinlåda present

Xavier Vignon Trälåda #3 Rhône Valley, Rött vin (59205) 498:- (Tre viner)

Vi på Vinbanken har flera gånger skrivit om vinmakaren Xavier Vignon som verkligen går i bräschen på flera olika sätt. Och det går inte att bortse från faktumet att han skapar helt otroliga viner som dessutom är väldigt prisvärda. Missa inte hans Arcane-serie om du får chansen. De finns också som vinlåda. I den här vinlådan, som kostar blygsamma 498 kronor, får du däremot en intressanta mix av som består av följande tre viner från Rhonedalen:

En flaska av Lircane 2019
En flaska av Cairanne 2016
En flaska av Rasteau 2016

Om du vill läsa mer om Xavier Vignon och hans vinresa så kan du läsa vårt stora reportage om honom här.

Bouscassé

Trälåda Château Bouscassé Connoisseur, Rött vin (55763) 1 590:- (Sex viner)

En annan vinmakare som vi uppmärksammat vid flera tillfällen på senare år är Alain Brumont. Den kultförklarade vinmakaren som satte sydvästra Frankrike på vinkartan har nu lämnat över facklan till styvsonen Antoine Veiry. Hans välbalanserade och imponerande viner Chateau Bouscassé har länge varit populära på Systembolaget, och nu finns en trälåda tillgänglig där man samlat sex olika Chateau Bouscassé-viner från lite äldre årgångar. En fantastiskt fin vinlåda att ge bort i present för den som gillar franska, lite kraftigare viner generellt.

Två flaskor Chateau Bouscassé 2007
Två flaskor Chateau Bouscassé 2009
Två flaskor Chateau Bouscassé 2010

Här kan du läsa mer om vinet Chateau Bouscassé men även om styvsonen Antoine Veiry som nu tagit över produktionen.

Josetta

Josetta Saffirio Tomtelåda Retro, Rött vin (56878) 1 998:- (Sex viner)

Piemonte som vinregion är en av de absolut trendigaste fortfarande, och det är lätt att förstå varför när man testar de olika vinerna som produceras i nordvästra Italien. En av de absolut mest välkända och respekterade producenterna i regionen är Josetta Saffirio. I dag är det hennes dotter Sara Vezza som driver vidare vingården med imponerande viner som resultat. Vid flera tillfällen har producenten tagit fram trälådor som är anpassade efter julen. Den här vinlådan, som också kommer i trä, består av imponerande viner som till exempel en Barolo Riserva Millenovecento48 från toppårgången 2015. Men förutom det får man se vad Piemonte går för som vinregion i och med att man får testa både barbera d´Alba-viner och Langhe nebbiolo-viner. Vinlådan är imponerande på alla sätt och består av följande viner:

Två flaskor Langhe Nebbiolo 2021
Två flaskor Barbera d´Alba Superiore 2020
En flaska Barolo Persiera 2018
En flaska Barolo Riserva Millenovecento48 2015

Vinlåda som present? Varför inte. Samtliga viner som vi tipsar om här ovan imponerar på sina egna sätt och det är en rolig julklapp att få. Dessutom får man vinerna i vackra trälådor som höjer presentfaktorn ytterligare några snäpp. Vin som julklapp slår väldigt sällan fel med andra ord.