Laddar annons
Dagens Vintips – 1 nov. 2018 – Josef Chromy Chardonnay 2015
1 Nov, 2018

Dagens Vintips – 1 nov. 2018 – Josef Chromy Chardonnay 2015

Ett härligt, smarrigt och rostat chardonnayvin får man smaka i Josef Chromy Chardonnay 2015. Prefekt till gratinerade och grillade skaldjur.

Stark kandidat till nyårsmiddag!

Josef Chromy flydde från Tjeckien och kom som 19 åring till Australien. Han började arbeta i livsmedelsbranschen, startade ett företag och blev förmögen. 1993 grundade han vingården Josef Chromy i Tasmanien.

Josef Chromy 2015 (6448)

Josef Chromy, Tasmanien Australien, 179 kr
Färgen är gulgrön, doften stor av mogen frukt och rostade fat. Smaken är torr, fyllig och generöst fruktig av persika, mogna gula- och gröna äpplen, nötter, kaffe, blommor och rostade fat. Nyanserad, lång och ungdomlig smak. Perfekt till grillade eller gratinerade skaldjur samt lagade fiskrätter, gärna med tillbehör som aioli.
Betyg: 4

Dagens Vintips med Vinbanken

Ett nytt vintips med matförslag, varje dag - 365 dagar om året! - #dagensvintips.

Med ambition att sätta de godaste kombinationerna eller att sätta vinet i "rätt" situation och tillfälle. Vinbanken gillar vin och mat i kombination!

Någon gång kan vi komma att göra en avstickare från vin och nämna öl, äppelmust eller annan dryck som vi gillar och vill berätta mer om.

Viner på förslag har vi valt fritt, företrädesvis (men inte bara) ur annonsörers portföljer som går att köpa via Systembolaget.