Laddar annons
1 Dec, 2014

Måndagsmatchen | Conde de Valdemar Crianza 2010 till gnocchi med lammfärs

Det är dags för en anrik och klassisk rioja i måndagsmatchen; Conde de Valdemar Crianza 2010. Den häller vi upp till en tallrik med gnocchi och lammfärs.

Måndagsmatchen! Vi kombinerar vinet med något gott att äta. Ett mål för dig, matchat och klart.

RECEPT | Gnocchi med kryddig lammfärs

4 portioner

500 g lammfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk rosmarin
1 dl rött vin
1 burk hela tomater
2 msk tomatpuré
olivolja
salt och peppar

 

Gör så här:
Finhacka löken och fräs den i olja och smör tillsammans med tomatpurén i några minuter. Tillsätt lammfärsen, riven vitlök, rosmarin, salt och peppar och stek detta tills färsen är genomstekt. Häll sedan på vinet och låt det koka in. Sänk värmen något och tillsätt tomaterna. Låt puttra på svag värme minst 15 minuter. Rör om då och då och tillsätt lite vatten om det blir för torrt. Smaka sedan av med salt och peppar. Servera med kokt gnocchi och gärna riven parmesanost.

Vintips till maten

Conde de Valdemar Crianza 2010 (12659), Rioja, Spanien, 79 kr
Klassisk vinproducent i Rioja som gör klassiska riojaviner, och även den första som började fatlagra viner. ”Storebror”, Conde de Valdemar Gran Reserva 2005 blev 2013 utsett till Årets Munskänksvin. Crianzan är gjord av 90 procent tempranillo och resten mazuelo.

Vinbankens recension:
Härligt höstvin för liten peng. Den som vill kan gärna hoppa upp en tjuga och gå för Reservakvalitet (i BS) eller dubbelt upp med 40 kronor extra köpa Gran Reservakvalitet. Alla är bra och säkra vinval.
Betyg: 4

Maten

Vinet passar bra till rätter med nötkött, även grillat. Prova gärna till smakrika hårdostar. Vi väljer en lättlagad rätt med lammfärs och rosmarin som matchar den örtiga tonen i vinet.

Liknande artiklar

Laddar annons
Laddar annons
Laddar annons