Laddar annons
13 Mar, 2018

Röttorps Bästa Vin | Magnum Petit Verdot!

Veckans nya viner på RBV är en generös petit verdot på magnum, vitt Rhônevin i fyndklass, bästa billiga champagnen, bra röd premiumbox och en röd Bordeaux 2015 för källaren.

Nya viner v11 2018 på Röttorps Bästa Vin

Generös Petit Verdot

Mandrarossa Timperosse Petit Verdot mag, 2016 för 249 kronor. Denna generösa och originella fyndiga magnumflaska var ett av förra årets största vinnyheter i Sverige. Druvan Petit Verdot är mest känd som en färg- och tanninstark uppkryddare av röda bordeauxviner. Vanligen med några enstaka procent av vinet. Här i det lite varmare södra Sicilien ger druvan själv ett intressant, snyggt och generöst ungt och lovande kraftfullt vin, som går utmärkt att dricka redan nu. Kan även gärna kan sparas i många år. Har inga hårda tanniner. Ett originellt och rikt vin med långt fint slut i en ovanlig egensinnig magnumflaska. Stort vin för mäktiga kötträtter i den fina middagen. Kom in via BS och finns numera i de allra flesta butiker.

Vitt Rhônevin i fyndklass

Côtes du Rhône Blanc, 2016 för 115 kronor. Guigal’s härliga komplexa och balanserade fina vita torra Rhônevin. Ett betydande och lättbegripligt vin som passar till nästan allt, även vitt kött. Har även en tuch av blommighet på ett trevligt sätt. Öppnade upp kategorin vita Rhôneviner av klass för rimliga pengar på Systembolaget via försäljning i BS för några år sedan. Har gått upp lite i pris sedan dess, men är fortfarande fynd i mitt protokoll.

Bästa billiga Champagnen”

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut, NV för 219 kronor. I särklass bland de billigare champagnerna med sin långa, rika, generösa, balanserade fruktighet och föredömliga fräschör med låg dozage. Fin och lättillgänglig folkchampagne till förvånande lågt pris. Passar både till lättare maträtter och som skål och sällskapsvin.

Bra röd premiumbox

Ramos Reserva 3lBox, 2015/16 för 249 kronor. En utmärkt seriös premiumbox med bra struktur och längd. Passar till allt och alla när man skall ha ett bra vardagsvin.

Röd Bordeaux 2015 för källaren

Château Poujeaux, 2015 för 328 kronor. Utmärkt lagringsbordeaux från stort år och ett slott som år ut och in levererar snygga klassiska röda bordeauxviner med mer distinktion än kraft. Riktigt lysande bordeaux i mellanprisläget som redan visar början på ett verkligt läckert slut. Bör ändå sparas länge i källaren för att utveckla hela sin potential. Tillfälligt exklusivt vin som nog försvinner fort.

Liknande artiklar

Laddar annons
Laddar annons
Laddar annons