Laddar annons
21 Jun, 2016
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Röttorps Bästa Vin | Vingårds Barolo med mognad

Fyndig billig Cabernet och stor vingårds Barolo med mognad är några av veckans röda nya viner på Röttorps Bästa Vin. Där hittar Du också en elegant lyxrosé och dagens bästa billiga sauvignon blanc viner.

Nya viner v25 2016 på Röttorps Bästa Vin

Stor, billig och fyndig Cabernet

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon, 2015 för 79 kronor är en numera klassisk välbyggd cabernet med en lätt tuch av Stilla Havstonen med eukalyptus och mint. Bra koncentration för sitt måttliga prisläge med lång rik lite mustig smak. Ett av världens bästa viner som görs i riktigt stor volym. Här finns både stor fruktighet och rejäl struktur, vilket gör att vinet också vinner rejält på lagring i flera år. En ovanlig talang för 79 kronor. Finns också i mindre buteljer. Ständigt fynd och passar i de allra flesta sammanhang.

Vingårds Barolo med mognad

Barolo Bussia Prunotto, 2005 för 299 kronor är ett rik bra lite mogen elvaårig Barolo från en speciell vingård, Bussia. Härlig utvecklad Nebbiolo med fortsatt stor framtid och har ännu kvar lite klassisk stram och tuff Barolo karaktär till i detta sammanhang utmärkt pris. Vinhuset Prunotto ägs numera av det stora toscanska Antinori.

Storslaget rosévin

Rosé de Chevalier, 2015 för 129 kronor är elegant och fräscht i delikat stil med en tuch av struktur och finess från Bordeaux slottet Domain de Chevalier. Detta Grave slott är mest känt för sin stora långlivade vita vin och gör dessutom ett riktigt bra rött vin. Numera också en riktigt intressant lyxrosé. Både för drick och lättare maträtter.

Sommarens bästa billiga Sauvignon Blanc

Río Claro Sauvignon Blanc, 2015 för 69 kronor är ett utmärkt milt och friskt vitt torrt sommarvin med lite karaktär från Torres i Chile. I denna prisklass utmärker det sig som det bästa fräscha somriga sauvignon blanc vinet. Bra balans och viss komplexitet.

Fräsch vit bourgogne under hundringen

Bourgogne Blanc Jurassique, 2014 för 99 kronor är en frisk trevlig chablis liknande vin med utmärkt innehåll i lätt och frisk vårbäckstil från vinhuset Brocard. Vingårdarna ligger bara ett stenkast från gränsen till Chablis. Passar i många sammanhang, utom för riktigt mäktiga fiskrätter.

Italiensk bubbel med förfining

Rotari Blanc de Blancs Extra Brut, 2010 för 129 kronor är en lite lyxigare förfinad variant av Rotari’s vanliga årgångsvin. Lite torrare, enbart chardonnay och hårdare selektering av basviner ger ett lite mer stiligt mineraliskt mousserande vin med bra längd och genomklang. Något lägre fruktighet med ändå inte alls svårt. Lättillgängligt och elegant chardonnay bubbel för bara en ”Astrid” mer per flaska.

Utmärkt röd premiumbox

Rawson's Retreat Shiraz Cabernet 3lbox, 2015 för 249 kronor är en trevlig seriös box med bra lättsamma toner i bra struktur med genomklang. En bra röd premiumbox helt utan fel eller onödigt socker och med de förtjänster man rimligen kan begära av en röd box i ordinarie sortiment. Årgång 2015 lite extra bra och passar till allt.

Bästa sauvignon blanc boxen

Brochet Facile Sauvignon Blanc 3lbox, 2015 för 239 kronor är en utmärkt osötad SB box, den bästa just nu med längd och bra innehåll i lättillgänglig stil. Loiredalen är hjärtat och jämförelse normen för fräscha oekade SB viner. Här finns nu en riktig bra Loirebox till hyggligt premium pris. Balanserat med lite mer innehåll än konkurrenterna.