Laddar annons
1 Nov, 2016
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Röttorps Bästa Vin |Mellan 63 och 758 kronor litern

Det finns viner mellan 63 och 758 kronor litern bland veckans nya viner på Röttorps Bästa Vin. Från billig bra vit torr box till lyxig roséchampagne från 2008.

Nya viner v44 2016 på Röttorps Bästa Vin

Mäktigt finare rödvinsfynd

Château Bouscassé, 2010 för 125 kronor. Om Du vill ha ett mäktigt rikt rödvin med mognadskomplexitet och stor struktur med elegans och finess med lite ålder till rimligt pris för avancerade smakrika maträtter är Ch Bouscassé idag det bästa valet på Systemet. En skapelse av Alain Brumont i Maderian söder om Bordeaux på hälften tannat och en fjärdedel vardera av cab s och cab f.  Liknar i första hand en kraftfull bordeaux. Kan med fördel även sparas vidare i många år.

Seriöst billigt vitt

Kleine Zalze Cellar Selection Bush Vines Chenin Blanc, 2015 för 75 kronor är fortsatt ett friskt och innehållsrikt härligt billigt vitt torrt seriöst vin. Har gått upp lite i pris men är fortfarande ett utmärkt val till det allra mesta i matväg.

Halvtorr Riesling

Kloster Eberbach Riesling Kabinett, 2015 för 99 kronor. Halvtorr riesling från Rheingau med bra balans och innehåll från bra år. Tål även lite lagring.

Sött starkvin på muscatdruvor

Alambre Moscatel de Setúbal 37cl, 2010, för 69 kronor halvan är ett historiskt gammalt utmärkt sött starkvin från mellersta Portugal. Ca 17,5 % med betydande lagringstid och utveckling till rena budgetpriset. Bra efterrättsvin i mindre glas till alla de efterrätter Du inte vet vad Du skall välja för vin till. Bra även som en drink.

Den lyxiga roséchampagnen

Pol Roger Brut Rosé, 2008 för 570 kronor. Delikat finessig läcker årgångsroséchampagne från toppår och ett av de främsta champagnehusen, inte minst för att göra rosé i delikat stil. Lyxigt elegant för konsumtion idag och ännu delikatare och finare för varje år som går under lång tid. När det saknar betydelse vad det kostar, 758 kronor litern.

Billig vit torr box

Casas Patronales Chardonnay/SB 3lbox, 2016 för 189 kronor. En frisk vit torr box med hygglig rikedom och fräschör och lite längd. Chardonnaydruvan står för lite smakrikedom och sauvignon blanc för syra och fräschör. Komplett billigt vitt vin för 63 kronor litern.

Aglianico för källare och bord

Taurasi, Feudi di San Gregorio, 2011 för 154 kronor är Aglianico druvans mest berömda vin. Det görs i Kampanien och har från sin ungdom med sig rejält med tanniner bland alla intressanta smaker. Lätt taggtrådsstramt som ungt. Så här efter fem år har denna utvecklats till en riktig skönhet till smakrika rätter och gärna finare vilt. Nu är det rikt och ännu ganska stramt med bra utveckling. Det är också fortfarande ett lovande lagringsvin med stor framtid.

Stor Bordeauxblend för källaren

De Toren Fusion V, 2011 för 279 kronor. En riktigt bra långsiktig bordeauxblend från Sydafrika i BS. Stramt och tätt och ännu mer lovande än färdigt. Klassisk mäktig bordeauxstil med ännu betydande stramhet som mår väl av att dämpas ner med mognad. V står för att alla de fem vanliga bordeauxdruvorna finns med i vinet.