Laddar annons
Snaps till midsommar – sex olika snaps du inte får missa
14 Jun, 2022
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Snaps till midsommar – sex olika snaps du inte får missa

På midsommarbordet är vissa rätter och drycker obligatoriska. Ölen, snapsen, sillen och jordgubbarna ska vara där. Men vilken snaps ska man välja till midsommar?

Snart kommer vi dansa runt stången, äta våra svenska jordgubbar och njuta av färskpotatis. Snart är det nämligen dags för midsommar. Lika obligatoriskt som jordgubbarna är, lika obligatorisk är snapsen på midsommar. Att välja snaps till midsommar är för vissa en tradition där de alltid väljer samma, medan andra vill experimentera lite.

Vi har tagit fram listan på sex olika snaps som vi anser passar bra till midsommarfirandet. Givetvis har vi tänkt till och matchat snapsen med vad som troligtvis kommer finnas på bordet framför dig i matväg.

Snaps till midsommar

Stenborgare (30047) 302:-

Lite av en favorit hos många inbitna stockholmare. Snapsen har funnits hos Operakällaren ett tag då det är deras egna snaps. Med tydliga toner av dill kopplar man den direkt till svensk sommar. Om du vill sticka ut på midsommarfirandet och komma med en snaps som ingen annan har med sig till midsommar, då är det här snapsen för dig.

O.P. Anderson Petronella (101) 139:-

O.P. Anderson har länge varit en favorit i de svenska hemmen när det vankas jul, påsk och midsommar. I den här flaskan får man en ”somrigare” variant där dillen och äpplena spelar en betydligt viktigare roll än i klassikern. Ett säkert kort med en lite modern och somrig touch kan man säga.

Hallands Fläder (7) 155:-

Frågan är om inte Hallands fläder är absolut mest synonym med svensk midsommar av alla olika snapsar som finns där ute. Med dess tydliga flädertoner så förknippar man den verkligen med svensk sommar. Detta är en klassiker ut i fingerspetsarna och vi måste helt enkelt ha med den på listan.

Lysholm Linie Aquavit (59) 289:-

Svensk midsommar och norsk snaps? Vissa skulle nog kalla det för landsförräderi men för oss handlar det om att visa respekt och uppskattning för våra grannar. För de kan faktiskt göra riktigt bra snaps de också. Här får man en lite kraftigare variant där man kommer känna av dillen men även en gnutta pomerans.

AB Stockholms Bränneri, Akvavit (80656) 300:-

En fullspäckad snaps som är lite som en hyllning till den svenska sommaren. Förutom dill, kummin och fläder får man här även en härlig dos av enbär. Väldigt mycket smak, väldigt mycket snaps för pengarna. En snaps från Stockholm som imponerar med sin bredd.

Snälleröds, ekologiska snapsar (184) 130:-

Om du har svårt att välja enbart en snaps så kan du alltid välja några av småflaskorna som erbjuds i paket. Det finns flera varianter, men här tipsar vi om Snälleröds fem-pack där man får en fin bredd av olika snapsar med väldigt många olika smaker. Ett säkert kort om man är osäker på vad man ska välja.

Svensk sprit - en resa från norr till söder

Julens bästa snapsar

Bästa gin på Systembolaget