Laddar annons
Veckans femhundring – ryktet går om en vit Bordeaux
26 Jan, 2024
Uppdaterad:
8 Feb, 2024

Veckans femhundring – ryktet går om en vit Bordeaux

I Veckans femhundring väljer vi att lyssna på lite rykten om en vit Bordeaux. Vi faller helt enkelt för grupptrycket. Utöver det vinet hittar vi även två andra intressanta viner, och totalt landar vi på runt 450 kronor. 

I Veckans femhundring så är syftet att tipsa om viner som finns i hög utsträckning i många butiker runtom i landet, så att du som vindrickare enkelt och smidigt kan plocka fram den här artikeln och hitta såväl nyheter som fynd och favoriter på hyllan. Du kommer dessutom relativt billigt undan då målet är att aldrig komma över 500 kronor totalt, därav namnet Veckans femhundring. 

Veckans femhundring – ryktet går om en vit Bordeaux

Hur var det då med det där ryktet om en vit Bordeaux? En gång per år dyker vinet Chateau Rahoul upp i det tillfälliga sortimentet. Den här fredagen har det blivit dags igen för det här vita Bordeauxvinet att nå den svarta hyllan, och vi är givetvis där för att lyckas norpa åt oss en av de 6 000 flaskorna som kommer till Sverige. Vinet kommer dyka upp i strax över 150 butiker runtom i landet och är gjort på mestadels semillon men med en liten del sauvignon blanc i sig. 

Total kostnad denna fredag: 451 kronor