KOMBINATION. Vissa kombinationer är enklare och mer okomplicerade än andra. Oväntat bra visade sig kombon mellan röda vinet Mauro och Kex-choklad smaka.
Vin till Kex-choklad. Den här kombinationen måste ändå vara en av de allra enklaste förslagen på en söt munsbit efter middagen eller som gott plocksnacks.
Kex-chokladen smakade faktiskt till och med bättre, lite mer festligt vuxet och med sting - och visst kom smaken av körsbär fram än mer? Påminner inte så lite om smaken när man provar en chokladpralin med fyllning av något starkt.
Vad behövs?
1 paket Kex-choklad
1 flaska Mauro
Gott humör och öppet sinne.
Vin till Kex-choklad
Mauro Primitivo Alberello 2019 (32364)
Nordic Sea Winery, Apulien Salento Italien, 44 kr för 375 ml.
Alkohol: 14%
Socker: 10 g/l.
Smaken är söt, bärig av körsbär, blåbär och björnbär, mustigt kryddig med en knivsudd vanilj.
Passar till: som ovan, Kexchoklad.
Ni kan också servera vinet till en enklare pizza.
Varför krångla till det!
Fler mat och vinförslag i Vinbankens recept-databas.
Vinbanken väljer i första hand, men inte alltid, vinförslag till inläggen: topplistor, vinköplistan (fredag) och vin- och mat i kombination (måndag), ur annonsörers portföljer. Kolla oss gärna.