Laddar annons
Vin till pasta med smörstekt Karljohan
15 Sep, 2020
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Vin till pasta med smörstekt Karljohan

Enklaste middagen är kanske godaste av alla. Pasta, gärna spagetti, smörstekt svamp, persilja och parmesan. Till maten passar ett smakrikt rött.

Vin till pasta med smörstekt svamp. Receptet är som följer: koka pasta al dente, blanda med smörstekt svamp. Lägg på tallrik, strössla med persilja och parmesan. Klart!

En av höstens godaste rätter och lika enkelt som det låter. Serveras ett väl valt glas rött vin till maten har ni förgyllt måltiden alldeles extra.

Vin till pasta med svamp som smörstekt Karljohan

1. Raimonda Barbera d'Alba 2018 (71596)

Fontanafredda, Piemonte , Barbera d'Alba Italien, 109 kr
Druvor: Barbera
Fylligt, mörkfruktig, lätt kryddig smak av mogna körsbär, plommon och soliga skogsbär. Inslag av fat och mjuka runda tanniner.
Omdöme: Trevligt, generöst rött med mersmak.
Passar till: Utmärkt till pasta med smörstekt svamp, eller liknande smakrika vardagsrätter.
Betyg: 4

Läs gärna den sponsrade artikeln om vinet Raimonda och om anledningen till varför dess pris sänkts.
Fler recept, mat och vintips finns här.

Vinbanken väljer i första hand, men inte alltid, vinförslag till inläggen: topplistor, vinköplistan (fredag) och vin- och mat i kombination (måndag), ur annonsörers portföljer. Kolla oss gärna.

KUL ATT VETA, Visste du att vinhuset Fontanafredda köptes 1858 av kung Vittorio Emanuele II som gåva till älskarinnan Rosa Vercellana vars smeknamn var 'La bela Rosin'. De första vingårdarna köptes 1866 och det är styrkt att vin tillverkades på gården från 1867. Egendomen gick senare i arv till deras barn Maria Vittoria och Emanuele Alberto, Greve av Mirafiori och Fontanafredda.