Vin till rostad sparris med torsk och aioli
Vardagsrätt under 30 min är aldrig fel. Ett friskt krispigt vitt vin smakar underbart gott till.
Vin till rostad sparris med torsk. Vin till rostad sparris med torsk. Jag väljer ett vin av verdichhiodruvan, en riesling eller bättre Chablis. Är det fest passar Chablis Premier Cru.
Stek den saltade torsken snabbt i en panna. Kokt potatis, sparris och aioli smakar gott till.
RECEPT | Rostad sparris med torsk och aioli
2 portioner
450 g delikatesspotatis/färskpotatis
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
1 dl aioli
250 g färsk grön sparris
2 tsk olja
salt
peppar
ca 350 g färsk torskfilé
1/2 påse rucola (à 65 g)
GÖR SÅ HÄR
1) Koka potatisen.
2) Hacka dillen och blanda med aiolin.
3) Ansa sparrisen. Rosta sparrisen i hälften av oljan i en stekpanna tills den mjuknat något. Krydda med salt och peppar. Lägg upp sparrisen på en tallrik.
4) Skär torsken i portionsbitar och krydda med salt och peppar. Stek den i resten av oljan i stekpannan ca 2 minuter på varje sida, eller tills inntertemperaturen på fisken är 56°C.
Servera torsken med sparris, potatis, ruccola och aioli.
Vin till rostad sparris
Casal di Serra 2019 (12419). EKO
Umani Ronchi, Marche, Verdicchio dei Castelli di Jesi Italien, 99 kr
Torr, medelfyllig. Smkarik, örtig, lätt aniston, lägg till en liten fetma, inslag av gröngula fruktnoter, krusbär och äpplen. Bra längd.
Otroligt bra vin för sin peng.
Betyg: 4
Fler recept finns i Vinbankens receptdatabas.
Vinbanken väljer i första hand, men inte alltid, vinförslag till inläggen: vinköplistan (fredag) och vin- och mat i kombination ur annonsörers portföljer. Kolla oss gärna.