Laddar annons
6 Aug, 2013

Vinbanken presenterar Daniel Retz som ny skribent

Vinbanken har nöjet att presentera Daniel Retz som ny skribent. Daniel ska hänga för Vinbanken och vi lämnar fältet öppet. Således var Daniel går ska Vinbanken följa med. Att hänga kan låta som ett tillstånd av ointresse men det är faktiskt tvärtom, en fingertoppskänsla för vad som gäller just där och då och vad som är på gång. Daniel Retz ska besöka restauranger, krogar, syltor, barer, klubbar, pubar eller "hål i väggen" i Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå. Umeå eller Älvkarleby som till New York.

Daniel Retz kommer således vara Vinbankens expert på att hänga för vi vill veta vart vi ska gå, vad vi som är intresserade av drycker som vin och öl och mat kan hitta på och det vi inte ska missa att upptäcka. Och vi vill veta vad vi ska dricka, vilket vin vi ska välja eller öl vi ska smaka. Daniel är inte utbildad sommelier eller vinskribent och det är bra för då kommer han kunna fånga och tolka just det där lilla extra som många av Vinbankens läsare är nyfikna på och känner igen sig i.

Daniels första publiceringsdag är nu på torsdag och vill ni följer ni honom varje torsdag framöver. Go Daniel go eller ska vi säga - häng!

Tre frågor till Daniel

Vem är du?
Jag heter Daniel Retz och är utbildad journalist samt radiojournalist.

Vad har du gjort tidigare?
Sedan 1999 skriver jag om hur populärkultur låter, smakar och känns – jag har spelat transvestitbingo i Dublin, pratat klass med Göteborgsbandet The Embassy och nystat i sömmarna i det som brukar kallas gubbmode. Bland de tidningar och tidskrifter jag skrivit för kan nämnas King Magazine, UNT och den brittiska musik- och kultursajten The 405.

Varför vill du skriva på Vinbanken?
Eftersom jag har en förkärlek för att äta ute, gå på krogen, gå ut – vad man nu vill kalla det, så kommer jag för Vinbankens räkning att smaka av främst Stockholms uteliv, men även Barcelona och New York står på menyn. Jag vill skildra hur det levs, de som lever det och inte minst: den mat och dryck som är bränslet.