En dag på jobbet…..

Favoritmarkera

Idag var uppdraget som jurymedlem i Vinordic Wine Challenge 2009. Upplägget för provarna var enkelt – kom och prova, bedöm utifrån prisgrupp och kriterierna ”ej prisvärd, knappt prisvärd, prisvärd, väl prisvärd, topp”. Skalan var en klassiker för vinbedömning och mycket lik den s k Parkerskalan som går upp till 100 poäng. Betygsättningen börjar först på 50 poäng då man tar för givet att det är en nivå som uppnås bara genom att ”vara” ett vin.

Det är som sagt en blindprovning och vinerna provas utifrån prisvärdhet. Vinerna provades individuellt och i egen takt. Indelningen är i klasserna: rött vin, vitt vin, naturligt sött vin, starkvin, champagne, mousserande + bag-in-box rött och vitt. Tävlingen hade samlat totalt 440 deltagande viner och två grupper om fyra personer provade individuellt 220 viner. Imorgon är vi kallade på nytt då resultaten sammanställts och vi provar de två lagens ”vinnare” mot varandra.

Vinnarna kommer att presenteras vid en prisutdelning på Stockholmsmässan onsdag 22 april. Dessutom i tidningen Allt om Vin och GastroNord Magasin 2009.

Lämna ett svar