faustino-reserva-okt-vinbankenfaustino-reserva-vinbanken-okt

Årets Julsnaps från Reimersholm 2009

Favoritmarkera

En skön mix mellan moderna och klassiska brännvinskkryddor hittar man i årets Julsnaps från Reimersholm. Kryddsättningen innehåller apelsin, koriander, anis och kummin vilka ger många kombinationsmöjligheter. Vad sägs om apelsinkryddad sill eller souvas med kanel och äppelchutney, till apelsin- och sherrygravad lax, till julbordets sillinläggningar eller till skinkan som toppas med inlagd senap och syltad ingefära. Mums! -och är det inte jul snart?

Jonas Odland, kryddmästare på Pernod Ricard berättar,
– Till årets blandning har jag använt 700 kg apelsiner och de klassiska akvavitkryddorna kummin och anis. Ny i den gruppen är koriander. Apelsinskal och övriga (hemliga?) kryddor blötläggs i sprit som sedan destilleras för att man vill koncentrera smakämnena. Resultatet kallas kryddsprit och den använder vi till att smaksätta snapsen. Vi smakade av tills vi var helt nöjda och rundade sedan av med söt, Oloroso sherry.

10197 Reimersholms Julsnaps 2009, 199 kr för 500 ml. Alkoholhalt 38 volymprocent.
Solgul färg. Söt doft. Smak av brödkryddorna kummin och anis, sött inslag av apelsin och som en hint av ingefära. Trevlig snaps med en mjukare smak.
Betyg: 4

Lämna ett svar