Veckans tips-beställa vin

Favoritmarkera

Systembolagets beställningssortiment är stort och man kan konstatera att där gömms många bra viner. Ett vin som jag själv blev uppmärksam på var via en tidigare annonsör här på Vinbanken. Vinet hade vunnit första pris i Sydafrika i sin kategori, med en annan årgång förvisso, men ändå det både lockade som kändes som – upp till bevis. Ur studiesyfte var det också intressant att se hur Systembolagets beställningsfunktion fungerade.

Beställer via nätet. Det är smärtfritt och fantastiskt enkelt. Jag väljer det bolag jag vill hämta upp vinet i. Inom en vecka ska det komma ett sms meddelande. För övrigt kostar den här hanteringen en importör cirka 50 kronor, kollit! Förståelsen blir genast större för dem som väljer att enbart sälja vin i kartong om sex eller 12 flaskor.

Jag väntar i 14 dagar och då kommer, en påminnelse! Har under väntan varit utomlands så det kan få passera. Hämtar och provar. Och visst, vinet kvalar utan problem in här i ”veckans tips”. Ibland är faktiskt reklam och saker och ting precis så bra som de utlovas vara.

Provenance Shiraz 2008 (75586), Sydafrika, 129 kronor
Medel/fyllig och smakrik, fruktigt söt och bärsmakande vin. Kryddigt inslag av mörka bär-vildhallon och björnbär och smak av choklad och rostade fat.
Mer: Om den så ofta förekommande rökiga Sydafrikadoft-smaken känner man bara en liten aning av.
Betyg: 4
Provad: 2011-02-04

Lämna ett svar