Fiskgryta med potatis och purjo passar elegant vitt

Favoritmarkera

Pouilly-Fumé är ett ursprungsklassat område, AOP, i Frankrikes Loiredal. Druvan är sauvignon blanc varför stilen på vinerna är friskt grönfruktig, fräsch och mineralrik. Marulken är firren som smakar lyxigt mer än vardag och i recept som andas vår kan vinvalet bara gå i samma stil och riktning. Tillsammans smakar mat och vin härligt, krispigt och elegant!

Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux 2009 (2227), Frankrike, 139 kronor
Doften är frisk av päron, lätt rökig av mineral. Smaken är torr, medelfyllig och fruktig av gröna äpplen och päron med isnalg av citrus, grapefrukt och mineral. Lång, läcker eftersmak.
Betyg: 4
Provad: 2011-02-11

Receptet nedan kommer från Svensk Fisk och fisken från Fiskbilen.
Fiskgryta med potatis, purjolök och majs  Det är enkelt att laga och tar mindre än 30 minuter – det är vad jag kallar, fredagsmys!

Lämna ett svar