Vinbanken-annons-Brochet-Reserve-art-nr78967-systembolagetBrochet-Reserve-art-nr-78967-systembolaget-vinbanken

Magnum champagne=bäst

Favoritmarkera

Storlek har betydelse. Och det är en sanning att champagne i magnumflaska gör sig bäst. Att vinet smakar länge, räcker fint och till många som att flaskan ser cool ut är rena mervärden till smak. För såklart allt hänger på smaken, oavsett.

Huset Palmer har sitt säte i staden Reims, i distriktet Champagne, Frankrike. 1947 startades verksamheten av sju odlare vilka bildade kooperativet, Producteurs des Grands Crus de Champagne i Avize. Genom förvärv och nya medlemmar förfogar huset över 450 ha odlingar där de 310 ägarna arbetar med 20-års kontrakt, vilka förnyas vart femte år. Dagens namn är Societé Coopérative de Productuers des Grands Terroirs de la Champagne. Eller lättare Palmer & Co och de producerar över 2 miljoner flaskor årligen.

Denna magnum blanc de blancs från 1998 har efter den första jäsningen i ståltank och 100 procentig malolaktisk jäsning legata fem år på jästfällningen.

Palmer & Co Blanc de Blancs Brut (7553), Champagne Frankrike, 749 kronor för 1,5L
Stor, generöst brödig och rökig doft. Smaken är torr, fruktigt nyanserad av äpplen och apelsiner med inslag av bröd, rostad kaffeton och smak av mineral. Lång eftersmak.
Betyg: 4+
Provad: 2011-04-10

Lämna ett svar