Webbeställing bekvämlighet med förtur

Favoritmarkera

Systembolaget har så smått börjat lansera viner direkt på webben. Exklusiva viner som annars bara finns på vinkällarbutikerna lanseras numera samtidigt på webbutiken för leverans till valfri butik. En stor serviceförbättring för alla utanför storstäderna och bra alternativ till fysiskt köande på utsläppsdagarna.

Nästa vecka den 15 mars lanserar Systembolaget 6 röda bourgogner kl 10:00 på sin webbutik. Det är tre viner från Sylvian Cathiard och kommunen Vosne-Romanée, en Volnay från Michel Lafarge och två viner från Dom. Dugat-Py. Allt i prisläget 362-3363 kronor. Under de första fyra dagarna säljs de endast på webben för beställning till Din egen butik, där Du får ut dem och betalar några dagar senare. Den som klickar iväg beställningen precis kl 10:00 första dan får först tilldelning och sedan i turordning oavsett var Du bor.

I februari gjordes det två sådana webbsläpp. Bland annat försvann den magnifika mogna prestigechampagnen 1982 Henriot Cuvé des Enchanteleur, 1899 kr per styck omedelbart. Däremot blev de kvar av 1982 Deutz Brut Millésimé på både flaska och magnum för 1695 resp. 3495 kronor. När det finns flaskor kvar efter de fyra första dagarna läggs dessa efter tre veckor i vinkällarbutikerna. Det går då också att beställa dem på webben till Din egen butik igen. För lanseringarna den 23:e februari så blir dessa viner åtkomliga igen under nästa veckas torsdag 15 mars om allt fungerar som det ska. Då kan Du beställa t ex 1982 Deutz och tre olika Singel Malt med 1981 Glenmorangie Pride för 24 500 kronor per literflaska i spetsen.

För att kunna göra webbeställningar måste Du fixa en inloggning och etablera Dig som kund. Det är inte svårt, men tänk på att göra det innan det blir brådis att få iväg en beställning. Webbeställning till egen butik är det i särklass enklaste sättet att köpa exklusiva nyheter. Av de 20 viner som jag tyckte var mest prisvärda bland de tillfälliga exklusiva nyheterna i mars var 15 möjliga att beställa på webben. De släpptes i förra veckan. Du kan sedan hämta dem när Du vill i Din närmsta butik. Betydligt enklare, så här års, än att köa för att få tilldelning i några få specialbutiker.

Hemma kan Du också på webben beställa ca 6 000 olika viner i Beställningssortimentet, BS, till Din butik. Det är enklare och ger ofta förtur att handla exklusivare viner på webben. På nätet finns också alla Systembolagskonkurrenterna i form av distansförsäljarna. Till dem kan Du både beställa och betala på webben med leverans direkt hem. Det hoppas Systembolaget, efter försök under hösten, sätta igång med själva under 2013.

Lämna ett svar