Laddar annons
24 Jul, 2015

Rosmarinsorbet med jordgubbar

Sorbet smakar svalt och friskt och kan göras med alla frukter eller bär. Låt den egna fantasin bestämma vad som är 'rätt'.

Rosmarinsorbet med jordgubbar

2 dl vatten
150 g socker
4-6 kvistar rosmarin
2 msk citronjuice
2 äggvita
250 g jordgubbar
20 g socker
4 cl körsbärssprit

Koka upp vatten, socker och rosmarinkvistarna under lock och på medelvärme. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Låt svalna av.
Plocka upp rosmarinkvistarna, tillsätt citronjuicen. Vispa äggvitor till hårt skum och vänd ned, blanda väl.
Ställ i frys cirka 3 timmar. Efter 1 timme vispa blandningen, låt sedan stå två timmar till.
Sockra de finskurna jordgubbarna, sprinkla med körsbärssprit och vänd runt försiktigt. Låt marinera i kyl cirka 1 timme.
Servera sorbeten som 'ägg' och dekorera med jordgubbarna. Den som vill kan även blanda jordgubbarna direkt i sorbeten.

Tips
Sorbeten smakar extra mycket och gott om ni spetsar med körsbärssprit

 

Dryck
Ett glas Moscato d'Asti eller varför inte ett svalt glas körsbärsvin passar bra.