Röttorps Bästa med lättbegriplig röd aussi

Favoritmarkera

Lättbegriplig röd aussi, lyxig bourgognerosé, delikat chablis, halvtorr riesling, basportvinet, bra billig standardchampagne och rosébubbel med fräschör och mognad, är veckans nya viner på Röttorps Bästa.

Nya viner v32 2015 på Röttorps Bästa

Ferngrove Cabernet Sauvignon, 2013 för 99 kronor är både lite mörkt cabigt i klangfärgen och samtidigt milt och nyanserat. Snyggt hela vägen i bra lättbegriplig stil med lätt mustighet och grepp i slutet. Bra vin från västra Australien som fungera väl till allt och alla.

Lyxig bourgognerosé

Marsannay Rosé Domaine Clair-Daü, 2014 för 139 kronor är en frisk, lätt och delikat rosé på pinot noir från det centrala Bourgogne. Lyxrosé i den högre prisklassen från bourgognehuset Jadot i vinkällarbutikerna.

Delikat chablis

Chablis Domaine de la Boissonneuse, 2012 för 169 kronor är en mycket frisk, rik och komplex läcker chablis med stor längd och utveckling redan nu. Perfekt ekovin till den lite finare fiskmåltiden i sommartid, även utomhus.

Halvtorr riesling till jordgubbar

Kloster Eberbach Riesling Kabinett, 2014 för 99 kronor är helt OK halvtorr tysk riesling från ett lite mindre bra år. Ändå bland de bästa just nu kring hundringen. Läckert till jordgubbar, marinera gärna tärnade jordgubbar någon timme i vinet och ät och drick det tillsammans.

Basportvinet

Graham’s Six Grapes Reserve Port för 139 kronor är fortfarande de bästa billiga portvinet i min gom. Ganska tätt och rikt med bra klangfärg och aningen tuffhet i slutet. Kring 100 gram socker per liter som portviner av klass brukar ha. Billigare portviner än så är det dumt att dricka. Öppnad flaska håller hyggligt en dryg vecka. Skulle det bli något över är det sedan utmärkt mycket länge som smakförstärkare i matlagningen.

Bra billig standardchampagne

Palmer & Co Brut Reserve, NV för 239 kronor är en bra klassisk fräsch champagne med långt bra harmoniskt slut. Bra och billig standardchampagne för det fina tillfället med många personer eller på tu man hand.

Rosébubbel med fräschör och mognad

Krone Rosé Cuvée Brut, NV för 99 kronor har den goda kombinationen av mognadskomplexitet och fräschör som är rosébubblets möjlighet och plikt. Lite gulaktig roséfärg med längd och lite finess. Just rosé för mycket lätta sommar rätter eller utan mat. Finns i fem butiker och i BS.

Lämna ett svar