Glöggtilltugg för glöggmingel

Favoritmarkera

Dags för glöggfest med smaskiga tilltugg. Rostade nötter fixar du snabbt och är kanske godaste glöggtilltuggen. Se recept på alla mumsiga aptitretare.

Rostade nötter och pepparkakor med grönmögelost räcker för den enkla glöggfesten. Har du mer tid fixar du några minipajer och filodegsstänger. Längst ner hittar du länken till ännu fler läckra glöggtilltugg. Lycka till och ha så kul!

Vill du veta mer om årets glögg, kan du läsa Bästa glöggen 2015!

Fixa egna glöggtilltugg till glöggfesten!

Rostade kryddiga cashewnötter

4 dl cashewnötter, skållad mandel eller en blandning
2 msk vatten
2 tsk flingsalt
2 tsk flytande honung
2 tsk rökt paprikapulver (eller vanligt)
2 tsk spiskummin
1 tsk chiliflakes

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla ingredienser i en skål och häll ut på en ugnsplåt. Rosta i cirka 5-8 minuter. Kolla så att de inte bränns. Ta ut och låt svalna.

rostade-cashew-notter

Minipajer med ansjovis och Västerbottensost – cirka 20 st

Deg:
50 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
Fyllning:
1 dl riven Västerbottensost
1 ägg
10 ansjovisfiléer
2 msk vispgrädde
svartpeppar

Gör så här:
Blanda snabbt ihop pajdegen, gärna i en foodprocessor. Låt degen vila i minst 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop allt till fyllningen utom ansjovisen. Tryck ut degen i små bullformar. Lägg en halv filé i varje. Fyll på med fyllning. Grädda i cirka 15 minuter. Låt svalna något innan servering. Går att frysa och ljumma i ugn strax före servering.

Filodegsrullar med riven ost – cirka 20 st

4 filodegsark
150 gram lagrad ost, riven
1 tsk kummin
4 msk smält smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Pensla ett filodegsark med smör, lägg ett ark över och pensla det också. Dela i tre remsor. Dela sedan varje remsa i kvadrater. Lägg några msk av den rivna osten på varje filodegsbit. Strö över lite kummin.

Vik in kanterna på kortsidorna och rulla ihop dem. Gör på samma sätt med två ark till. Pensla rullarna ovanpå med smör och grädda dem i ugnen i 5-6 minuter tills de har fått en aning färg.

Fler goda tips:

Här finns det många fler smarriga glöggtilltugg!

Kommentera