Röttorps Bästa Vin | Två delikata sauvignon blanc viner

Favoritmarkera

Ett finare grillvin, bästa billiga champagnen, två delikata sauvignon blancer från hjärtat av Loire och ett par bra boxar är några av veckans åtta nya viner på Röttorps Bästa Vin.

Nya viner v27 2016 på Röttorps Bästa Vin

Finare grillvin

Porcupine Ridge Syrah, 2015 för 99 kronor. Härlig rik syrah med längd och och avrundat mycket fruktigt innehåll. Ett vin från varma Swartland av Boekenhoutskloof i ungdomlig, rik och en aning distingerad stil, nu i ny bra årgång. Härligt lite finare vin till generösa köttbitar vid utomhusgrillen.

Bästa Sancerren

Sancerre Les Baronnes, Henri Bourgeois, 2015 för 169 kronor har också just anlänt i ny årgång. Som vanligt en lättsam frisk och charmig Sancerre med tuch av svartvinbörsblad och långt bra trevligt slut. Ett härligt vin både för drick och mat när det skall vara lite mer elegant sauvignon blanc. Som vanligt är det även just nu den bästa standard Sancerren. Ett över åren extremt pålitligt Loirevin från det utmärkta vinhuset Henri Bourgeois.

Äkta Sauternes

Château Baulac Dodijos 37cl, 2013 för 99 kronor är en äkta söt vit Sauternes från södra Bordeaux till ovanligt lågt pris. Enklare Sauternseslott med lite personlighet och viss charm i för prisläget riktigt bra stil.

Bästa billiga Champagnen

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut för 209 kronor är en lite fruktig lång och klingande champagne i mycket lättillgänglig stil. Klart bäst i min gom, bland de billigare champagnerna. Kostar bara ca hälften av de berömda champagnehusens baschampagner och är ändå bättre än de flesta stora husens.  Ger utrymme för champagne dubbelt så ofta och lite trevligare  varje gång.

Finsmakar Amarone

Serego Alighieri Vaio Armaron Amarone, 2009 för 399 kronor är en specialamarone från Dante’s sons gamla gods som fortfarande ägs i familjen. De görs av tradition på delvis andra kloner och med körsbörsträfat i lagringen. Resultatet är en lite stramare och mer distingerad amarone med bra längd och komplex stor struktur som inte helt övermannas av vinets rikedom. En stor finsmakar Amarone, som också utvecklas mycket bra med lagring.

Lyxigt Loirevin

Pouilly-Fumé La Demoiselle de Bourgeois 2010 för 319 kronor är frisk, läcker och delikat lite mjukt svartvinbärsbladig sauvignon blanc från övre Loire. Mycket snyggt och dyrt med lagom mognad för den delikata finare förrätten på löjrom mm. Ett av Henri Bourgeois toppviner från Sancerre’s granndistrikt Pouilly-Fumé.

Bättre röd box

Ramos Reserva 3lbox, 2014 för 239 kronor är ett komplext seriös rödvin på box med bra längd och lite  mustigt slut i bra klangfärg med lite svartfuktiga toner. Bra allroundvin till alla och allt.

Billig vit smakrik box

Robertson Chardonnay 3lbox, 2015 för 189 kronor är en riktigt hygglig rejäl vit torr box med lite smakrikedom. Ganska smakrikt och balanserat gör det till en ovanligt just box för sin priskategori.

Lämna ett svar