Röttorps Bästa Vin | Exklusiv fransk argentinare

Favoritmarkera

Exklusiv fransk argentinare, frisk vit torr spanjor, baschampagne med finess en lyxig magnumbrunello och ett par bra boxar är de nya vinerna på Röttorps Bästa Vin denna vecka.

Nya viner v11 2017 på Röttorps Bästa Vin

Fransk argentinare

Clos de Los Siete, 2013 för 189 kronor. Ett nytt tillfälligt exklusivt rött toppvin. Mycket givande redan nu men växer nog också vidare med lagring. Michel Rolland har tillsammans med vingårdsägare från Bordeaux skapat fransk inspirerade viner i högt belägna vingårdar i Uco Valley i Argentina. Mjukt rikt och komplext med bra struktur bakom och sammetsmjuka tanniner. En generös och nästan lite inställsamt rik malbec dominerad blend, med andra bordeauxdruvor och syrah.

Frisk vit torr spanjor

Marqués de Riscal Organic, 2018 för 82 kronor är ett friskt och spänstigt vitt torrt vin med lite örtighet och bra långt slut från vitvinsdistriktet Rueda i Duerodalen. Druvan heter Verdejo och vinet har vissa likheter med sauvignon blanc. Ett just lättare vin för drick och måttligt tung mat.

Baschampagne med finess

Pierre Peters Cuvée de Réserve, för 349 kronor är en riktigt bra standard champagne med allt på rätt ställe och långa fina subtila fräscha toner. Utmärkt litet champagnehus i den berömda chardonnaybyn Mesnil med delikata champagner av lite mer personlig kvalitet. Deras magnumflaska med samma etikett innehåller i själva verket deras utvalda årgångscuvée, släppt lite tidigare för försäljning. Den är ofta ett fynd.

Lyxig magnum Brunello

Brunello di Montalcino Col d’Orcia mag, 2010 för 599 kronor. Utmärkt vinhus för Brunello i en lite bordeauxliknande elegant stil med långt tidsperspektiv. Som alla bättre viner blir de både succesivt högre kvalitet i stor flaska och lite extra festligt vid middagsbordet med en magnum. Glöm inte att dekantera vinet ca 2 timmar före servering. Kan även lagras länge.

Bra röd vardagsbox

Torres Sangre de Toro Org 3lbox, 2015 för 233 kronor. Ganska rik druvblandning på grenache, syrah och merlot. Tre druvor med ursprung från Spanien, Rhône respektive Bordeaux. Bra toner och spänst i trevlig allmän stil med just genomklang i eftersmaken.

Just torr vit box

Cacadu Ridge Semillon/Sauvignon Blanc, 2016 för 203 kronor är ett bra balanserat matvin med rejält innehåll bra syra, struktur och just längd för denna måttliga prisnivå. En seriös torr vit box utan en massa socker.

Lämna ett svar