Vin till lollie pops med jordgubbskompott-vinbanken

Vin till lollie pops med jordgubbskompott

Favoritmarkera

Sött vitt vin till lollie pops med jordgubbskompott är en somrig dessert. Vi har valt ett isvin från Nya Zeeland ur BS.

Vin till lollie pops med jordgubbskompott

1. Spy Valley iced sauvignon blanc (2350)

Beställningssortimentet.
Alkoholhalt: 10%
Smaken är söt, koncentrerad och smakrik av gula frukter som aprikos, inslag av torkad frukt med trevlig syra, lång eftersmak. Passar lika bra till desserter med exotisk fruktsallad och en söt vaniljås som till grönmögelost.
Betyg: 4

RECEPT | Mini lollie pops med jordgubbskompott, honungsyoghurt & granola

ca 20-25 styck
+7 timmar i frysen.

500 g jordgubbar, färska eller frysta
4 msk honung
0,5 lime, skal och saft
4 dl flytande kokosmjölk på tetra (1 pkt)
3 dl turkisk eller grekisk yoghurt
0,5 dl honung
2 krm vaniljpulver
2 dl valfri granola

Gör så här
1. Skölj och ansa jordgubbarna, dela dem i mindre bitar.
2. Lägg i en kastrull tillsammans med honung, vaniljpulver och skal och saft från lime. Koka upp och sjud tills bären mjuknat. Mixa och låt svalna.
3. Vispa samman yoghurt och kokosmjölk, smak av med honung och vaniljpulver.
4. Varva jordgubbsmoset med yoghurtblandningen och granolan i en bakplåtspappersklädd form, ca 20×30 cm. Ställ in i frysen ett par timmar, ta ut och stick ner glasspinnar med jämna mellanrum.
5. Ställ in i frysen ytterligare minst 5 timmar. Ta ut formen och lyft ur glassen. Skär den i rutor efter glasspinnarna.
6. Servera direkt eller frys i en burk.

RECEPT OCH BILD:
Hemlagat, kundtidning för HEMKÖP

Kommentera