Vin till mild gubbröra

Favoritmarkera

VIN TILL GUBBRÖRA. Att dricka vin till gubbröra tillhör inte bland de första valen. Sälta, syra och fetman kräver en dryck som lyfter och att servera öl är självklart. Vinbanken har provat ett friskt, druvigt vin till gubbröra.

Lägg till att vi lagat en mildare variant av gubbröra för att få till kombinationen. Receptet är superlätt att laga.

Det här vinet är sötare med en härlig, druvig syra som gör sig förvånansvärt bra till den milda gubbröran.

Vin till gubbröra

1. Crudo Catarratto Zibibbo 2018 (4993), 79 kr. EKO

Finns även som box, (74113), 199 kr för 3 liter.
Doften är frisk, grönfruktig med citrus. Det finns en blommig touch precis som att förnimmelsen av fruktsyran upplevs som torr och smakar av gröngul frukt som päron, krusbär. En blommig rondör av vita blommor rundar av. Fin längd.
Betyg: 4

RECEPT | mild gubbröra, 2 portioner

1 hårdkokt ägg
75 g inlagd sill
0,5 dl crème fraiche
crème fraiche 34%
1 msk finhackad rödlök
o,5dl hackad färsk gräslök
2 skivor osötat fullkornsbröd

Lämna ett svar