CHAMPAGNE-Laurent-Perrier-2008CHAMPAGNE-Laurent-Perrier-2008-mobil-Vinbanken
Cava till spenatpizza på pumpabotten-vinbanken

Cava till spenatpizza på pumpabotten

Favoritmarkera

Spenatpizza på pumpabotten passar att bjuda slicer av till Halloweenfest. Receptet kan lika gärna lagas som huvudrätt.

Cava till spenatpizza på pumpabotten fungerar utmärkt. Den sötar pizzabotten av pumpan väger upp spenatens beska och smakbryggor till vinet är ingredienserna honung, svamp och nötter.

Snabbval

  • RECEPT | Spenatpizza på pumpabotten, 4 portioner

    BOTTEN
    1 st butternutpumpa
    2 dl mandelmjöl
    2 dl majsmjöl
    0.5 dl hackade pumpakärnor
    1 tsk oregano
    1 nypa salt

    SPENATKRÄM
    200 g färskost
    65 g bladspenat
    0.5 kruka basilika
    1 st liten vitlöksklyfta
    1 tsk flytande honung
    1 nypa salt
    1 nypa svartpeppar

    TOPPING
    200 g skivad portabellosvamp
    1 st skivad rödlök
    0.5 dl pinjenötter
    1 knippe basilikablad

    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 200°. Skala pumpan, ta bort fröhuset och dela i mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt, ringla över olivolja, salt och peppar. Rosta ca 40 minuter tills mjuka.

    2. Lägg i en matberedare, mixa till en slät puré. Blanda med mandelmjöl, majsmjöl, pumpakärnor, oregano och salt.

    3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma fyra pizzabottnar på bakplåtspappret. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills den har fått en skorpa och är genomstekt. Ta ut plåten och låt svalna.

    4. Mixa färskost med spenat, basilika och vitlök, smaka av med salt, peppar och lite honung.

    5. Skiva svampen och vänd med lite olivolja. Bred spenatkräm på bottnarna och toppa med svamp, rödlök, pinjenötter och basilikablad. Gratinera i 220° ca 7–8 minuter.

    RECEPT OCH DEL AV BILD, FRÅN HEMKÖP

    Vin till spenatpizza på pumpabotten

    1.Jaume Serra Bouquet Cava Brut (73393). BS

    García Carrión (Jaume Serra är varumärket), Cava Spanien, 89 kr
    Druvor: Macabeo, xarel-lo och parellada.
    Torr, frisk och fruktig av päron och äpplen med fin längd och en lätt brödig smakhint som rundar av väl.
    Omdöme: Trevlig och utmärkt, enklare bubbel med bra mervärde.
    Passar till: Skål och mingel, prova till Halloweenfest med slicer av spenatpizzan. Vegetariska snittar och tilltugg är ett av många småplocksalternativ för minglet.
    Betyg: 4

    Fler recept finns i Vinbankens receptdatabas. Eller, listan över fler rekommendationer av cava.

    Vinbanken väljer i första hand, men inte alltid, vinförslag till inläggen: topplistor, vinköplistan (fredag) och vin- och mat i kombination (måndag), ur annonsörers portföljer. Kolla oss gärna.

    Apropå tid för pumpa: Den goda pastagratängen med butternutpumpa är härlig vardagsmat – missa inte den.

Lämna ett svar