Aveleda_folk_1410x165px (1)_banner_vinbanken_juni
vin-tll-laxsnacka-vinbanken

Vin till laxsnäcka

Favoritmarkera

Laxsnäcka är en perfekt, och enkel förrätt. Eller varför inte servera som en lyxigare lunch, i lite större portioner. Vinet är vitt, från Alsace.

Vin till laxsnäcka är det vita rieslingvinet från Alsace och av tillverkaren Gustave Lorentz. Bra vin till dito, bra mat med festlig twist, utan att vara krånglig eller komplicerad.

RECEPT | Laxsnäcka

4 portioner

4 skivor vitt bröd
smör
1 dl dillmajonnäs
1 dl gräddfil
1 dl finhackad dill
2 msk finhackad gräslök
4 kupoga salladsblad
4 skivor färskrökt lax, ca 200 gr
dillkvistar
citronklyftor

Gör så här

1) Bred smör på brödet.

2) Blanda majonnäs med gräddfil, dill och gräslök.

3) Lägg ett kupigt salladsblad på varje smörgås och fördela majonnäsblandningen i bladen.

4) Forma laxskivorna vackert ovanpå. Den som vill kan skära laxskivorna i brida strimlor först.

5) Dekorera med dillkvistar och lägg en tunn citronklyfta på varje smörgås.

Vin till laxsnäcka

1. Gustave Lorentz Riesling Réserve 2019 (22257)

Alsace Frankrike,109 kr
Torr, nästan medelfyllig smak av mogna äpplen, päron, citrus och en hint av melon. Tydligt örtig och bra kraft i smaken som också kommer med en lätt tyngd (bra ‘stuns’ till mat). Lång eftersmak. Strålande bra riesling.
Betyg: 4

Fler recept finns i Vinbankens receptdatabas.

Vinbanken väljer i första hand, men inte alltid, vinförslag till inläggen: topplistor, vinköplistan (fredag) och vin- och mat i kombination (måndag), ur annonsörers portföljer. Kolla oss gärna.

Lämna ett svar