Laddar annons
Champagne till midsommar – 3 bubbel till midsommarfirandet
12 Jun, 2023

Champagne till midsommar – 3 bubbel till midsommarfirandet

Midsommar är den största och mest firade högtiden i landet. Dagen är som längst, solen skiner (förhoppningsvis) och man är både glad och lycklig. Vad passar då inte bättre än att fira med champagne till midsommar? Champagne passar utmärkt både som sällskapsdryck men även till midsommarmaten. Vi har samlat våra bästa tips när du ska välja bubbligt vin till midsommar.

Små grodorna, så grodorna, är lustiga att se… Japp, när det vankas midsommarfirande så hör det till att Små grodorna ska sjungas. De fina dukarna tas fram, långbordet pyntas, kransarna fixas och vi är redo för en av årets höjdpunkter. Och när vi ska fira i midsommar så finns det få drycker som passar lika väl som champagne. Även om snapsen och ölen säkerligen är mer vanligt förekommande så är champagne ett alldeles utmärkt val till både firandet och maten på midsommar. Med tanke på dagens utbud av vin generellt så är det kanske inte alltid det enklaste att välja rätt vin till midsommar eller till all mat som man har framför sig, men champagne är i princip alltid ett säkert val. Och i ärlighetens namn så finns det få viner som är lika mycket förknippade till firande som champagne är, just därför är det ett perfekt vin till midsommar. Vi har här nedan valt ut lite champagne till midsommar där vi tipsar om 3 olika champagner som du inte får missa.

Bästa champagnen 2022 - topplista

Champagne till midsommar – 3 bubbliga viner du inte får missa

Palmer

Palmer & Co, Brut Reserve (7372) 349:-

Gång efter gång så rankas Palmer & Co, Brut Reserve i toppen när de bästa champagnerna ska koras. Och vi är helt och håller med på det spåret. För i ärlighetens namn handlar det inte bara om att champagnen kostar 349 kronor, vilket är en bra bit under många andra champagner, utan snarare om att den håller en väldigt hög nivå och egentligen ska mäta sig med betydligt dyrare champagner. I det här fallet får du en rejält frisk och charmig champagne med en fruktighet i form av gula äpplen, kex och persika i doften. I smaken är det gula äpplen, en lätt brödighet, aprikos, persika och en fantastisk syra. En perfekt champagne till midsommar. Tänk dig pajerna, sillen, laxen, räkorna och allt annat på bordet. Det kommer passa finfint med champagnen. Om man ska testa flera champagner blint så är jag övertygad om att Palmer & Co skulle misstas för en champagne som kostar flera hundralappar mer än vad den gör. Imponerande!

Roederer

Louis Roederer, Rosé, 2016 (77226) 699:-

Det är rosé, det är bubbligt, det är 2016 och det är Louis Roederer. Alla dessa faktorer ihop skapar ett fantastiskt roligt rosébubbel som för mig är definitionen av firande. Louis Roederer är en av världens mest kända champagnevarumärken, framförallt för sin prestigechampagne Cristal. Men man ska veta att man kan kliva ner rejält i pris och få ett hejdundrande fantastiskt bubbel signerat Roederer. I doften möts man av en fruktighet och bärighet i form av persika, hallon, röda lagom mogna äpplen, grapefrukt, pomerans och ljust bröd. Det har allt man önskar sig av en champagne. Till skaldjuren och fisken på midsommarbordet kommer det här rosébubblet passa magiskt bra.

Heidsieck

Charles Heidsieck, Brut Réserve (77522) 519:-

En annan personlig favorit som alltid bjuder på oerhört mycket bubbel för pengarna. Charles Heidsieck är ett sådant champagnehus som aldrig slutar att förundra. I sin Brut Resérve har de lyckats skapa ett komplext vin med en lite större tyngd i sig utan att för den delen rucka på fräschören eller friskheten. Här får tydliga toner av röda äpplen, rostat bröd, päron, kex, grapefrukt och citrus. Det är utvecklat, snyggt, roligt, spännande och fantastiskt gott. Ett seriöst men ändå lekfullt vin som passar fantastiskt bra till i stort sett alla rätter till midsommar. Ett roligt val om man nu ska välja en champagne till midsommar, vilket vi såklart tycker att man ska.