RECEPT CHOKLADBOLLAR. Till helgens barnkalas eller för vuxna, i kombination med vin. Chokladbollar är lyx en fredag eller i fattig januarimånad.
De lena bollarna är täckta med ett tunt skal smält choklad och doppad i kokos som ger en lyxigare känsla än en vanlig chokladboll.
Recept | Lyxiga chokladbollar | 40-50 chokladbollar | Tid: 1 tim
3 dl havregryn
4 dl cornflakes
2 dl strösocker
2 msk kakao
2-3 msk marsanpulver
1 msk vaniljpulver
150 gr rumsvarmt smör
2 msk starkt kaffe
200 g mörk choklad
kokosflingor
Gör så här
1. mixa de torra ingredienserna till ett fint mjöl i en matberedare
2. tillsätt smör och kaffe, mixa till en smet. Låt stå i kylskåpet en stund om den råkar bli för lös. Rulla bollar och ställ dem i frysen
3. smält chokladen i en skål över vattenbad eller försiktigt i mikron. Doppa bollarna snabbt i chokladen och därefter direkt i kokosflingorna
Tips:
Du kan förstås rulla chokladbollarna i pärlsocker eller strössel. Du kan även smälta vit choklad eller mjölkchoklad och doppa bollarna.
Bokrecension
Baka med Linus, av Linus Larsson
ISBN 9789174245189
Det förvånar inte att Linus vann tävlingen 'hela Sverige bakar' för Wow-vilka härliga recept. Bakverk och bröd till bullar och utflyktsknyten i en härlig samling. Opretentiös bok med massor av mersmak. Fyra vinbankenpoletter har trillat ner här!
Förlag: Bonnier Fakta