Laddar annons
Då släpps Blossa 22
6 Sep, 2022

Då släpps Blossa 22

En av årets stora händelser rent dryckesmässigt är Blossas lansering av årets glögg. Nu står det klart vilket datum vi kommer få reda på vilken smak Blossa 22 kommer ha.

Blossa lanserar varje år en ny glöggsmak. De senaste åren har lanseringarna haft tydlig inspiration av en geografisk plats. Det kan till exempel vara en stad eller ett geografiskt område. Blossa 21 hade till exempel inspiration från Valencia och stadens tydliga apelsinkoppling. Nu står det klart när Blossa 22 kommer presenteras.

– Ingen av oss hade i vår vildaste fantasi kunnat föreställa sig att det skulle bli så stort som det blivit. Vi hade under flera år tidigare lanserat årets julakvavit, så vi valde att stjäla den idén och göra samma sak med glöggen. Skillnaden var att glögglanseringen blev tio gånger större än akvaviten, berättade Åsa Orsvärn, Chief Blender på Blossa, i en intervju med Vinbanken i november förra året.

Här är Blossas fem bästa smaker genom tiderna

Samlarobjekt

2003 föddes idén om att lansera årets glöggsmak från Blossas sida. Sedan dess har lanseringarna varit eftertraktade och många samlar i dag på de olika färgglada flaskorna som når Systembolagets hyllor under hösten.

För alla glöggentusiaster som längtar efter årets lansering så kan vi berätta att 15 september så kommer Blossa presentera vilken årets glöggsmak kommer bli. Det enda vi vet är att det är ett gediget arbete bakom framtagandet av glöggen. Ett arbete som startar i princip direkt efter att årets glöggsmak lanserats.

Så gör du din egen glögg

Håll utkik efter Blossa 22

Intresset för glögg har ökat markant på senare år, vilket även Åsa Orsvärn poängterade i intervjun med Vinbanken. Under 2021 var det en stor mängd glögg som lanserades, vilket du kan läsa om här.

Givetvis kommer vi på Vinbanken rapportera om vilken som blir årets glöggsmak från Blossa 2022 så fort smaken och destinationen presenteras, så det är bara att hålla utkik på hemsidan. Och senare i höst kommer det komma en stor genomgång där vi recenserar årets glögg 2022.

Håll utkik efter Blossa 03 - få flaskor kvar av glöggen