Laddar annons
Nektar Mat & Vin i Stockholm - recension och betyg
12 May, 2022

Nektar Mat & Vin i Stockholm - recension och betyg

Hur står sig Stockholms nyaste vinbar jämfört med de betydligt mer etablerade alternativen? Jo, inte så dåligt faktiskt. Det kan bli några riktigt intressanta kvällar på Rörstrandsgatan 12 framöver.

Att Stockholm har många vinbarer kan inte undgått någon. Sist jag kollade låg antalet på 36. Några har säkert försvunnit medan andra tillkommit. Den allra nyaste vinbaren heter Nektar Mat & Vin och ligger på Rörstrandsgatan 12 i Vasastan i Stockholm. Det var faktiskt genom trestjärniga Michelin-restaurangen Frantzéns Instagram-flöde som jag fick reda på att den nya vinbaren skulle öppna. Där hade nämligen Frantzéns nya General Manager, Johan Bengtsson, tipsat om den framtida vinbaren.

För det första kan man konstatera att Rörstrandsgatan på sommaren hör till en av de absolut roligaste gatorna i hela Stockholm. När gatan stängs av för trafik och alla restauranger och fik väljer att ha uteserveringar så kan man inte motstås att strosa runt där en hel kväll. Mitt på gatan har nu Nektar Mat & Vin öppnat. I en ganska liten, men ändå mysig lokal, har ett glatt gäng vinälskare slagit upp portarna.

Riktigt bra smaker - mindre bra upplägg

Denna onsdagskväll intogs två drop in-platser på uteserveringen. Dagen till ära hade personalen klätt upp sig i somriga klänningar och stämningen var på topp, även om vädret lämnade mycket i övrigt att önska. Matmenyn kan enklast beskrivas som grön. Jodå, det fanns en rätt med kött och det var en kycklingsleverpastej. I övrigt var det grönsaker och rotfrukter som var i fokus.

Smakerna satt som otroligt fint där framförallt nässelpajen och den gröna sparrisen stack ut. Otroligt fina smaker där allt var noga genomtänkt. Ett litet minus går dock till att maten kanske inte var den mest sociala medier-kompatibla. Med andra ord kunde upplägget varit lite roligare, framförallt när det kommer till morötterna som serverades på en liten tråkig vit tallrik. Förutom upplägget finns det inget att klaga på när det kommer till maten.

Sneglade avundsjukt på andra uteserveringar

Vinlistan då, det känns som att den är personligt skriven på ett roligt sätt. Personen eller personerna som valt vinerna har nog haft väldigt kul när de gjort det. De har valt med en tydlig tanke, vilket speglar sig i både vinerna som finns på glas och de som serveras på flaska. Dagen till ära föll valet på en gruner veltliner som gifte sig alldeles utmärkt med de allra flesta av de sex valda rätterna.

När det kommer till miljön så är, som ovan nämnts, Rörstrandsgatan klass rakt igenom. Men just Nektars uteservering saknade värmelampor, vilket gjorde att man sneglade avundsjukt på de andra uteserveringarna bredvid när regnet piskade på som värst. Dessutom hade man kanske önskat en aningen snabbare service för de gästerna som satt ute. Men jag tänker att man får ge det lite tid, stället hade enbart haft öppet några få dagar när vi besökte det.

Betyg Nektar Mat & Vin i Stockholm

8,0/10

Fördelar: Riktigt rolig, innovativ och fräsch mat där grönskan var i fokus.
Nackdelar: Lite medelmåttig uteservering och ganska tråkigt upplägg på några av rätterna, men jag ger det tid och kommer komma tillbaka när de är varma i kläderna.

Instagram

Krogrecension: 38 Grader i Jönköping

Hitta fler krogrecensioner här