Laddar annons
12 Jul, 2010
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

The Queens Head - ny pub värd namnet

Den gröna jägaren, den fula ankan, biskopens håla eller som nytillskottet, drottningens huvud, kan låta aningen makabert om inte satta i sitt rätta sammanhang. Det ska var i kombination till maltdryck. Jag talar såklart om pubar. Varför ölutskänkningställen har namn som ovan och oaktat om de är på engelska och därför "ligger bättre i munnen" är för mig ett mysterium. Finns det någon påläst läsare därute med ett svar vill jag gärna ta del av det. Hör av er! Tillbaka till The Queens Head, den nya puben i Stockholm med atmosfär som andas uppgraderat ölhak med finess. Ett sant nöje  är det på alla sätt. För inbitna ölfantaster borde The Queens Head bli Stockholms nya ölmecka. Med 44 olika fatöl och cirka 150 olika flasköl att välja på lär det ta ett tag att gå igenom sortimentet...räcker inte ölet till finns vin och personligt utvalda whiskysorter att fortsätta med.

Smygpremiär var på tisdagen den 6 juli 2010. Lokalen var full. Räkna med att det kommer fortsätta så för inredningen lockar i lika stor utsträckning som ölet, frågar ni mig. Det är vackert! Gammal engelsk stil, välgjord helhet och med snickeriarbeten och detaljer som lär få uppmärksamma inredningsintresserade att häpna. Luften är ren och det väl tilltagna ventilationssystemet som kräver en yta om 80 kvm ska klara av den fullsatta lokalens syretillförsel utan problem. Rökfritt är det såklart och för vänner av ädla rökverk får de helt enkelt nöja sig med att betrakta den svartvita bilden av Winston Churschill med fet cigarr i mun i rummet som är biblioteket. Här är väggarna inklädda i höstlika färger av de gamla böckernas ryggar. Sköna fåtöljer runt runda bord bjuder in till samtal och ska jag nu vara grinig så är reflektionen den att platserna lär vara för få! En matavdelning finns på pubens ena sida, lite upphöjd och med tjock matta som dämpar sorlet från baren med bravur. Här kan den som vill betrakta barhänget på avstånd. Menyn är pubinspirerad, köket filar än på stilen och här får jag anledning att återkomma. Prisnivån är över medel precis som utbudet i baren håller liknande priser.

Mina ölvänner från Ölskribenternas förening smackade sådär skönt spontant och förnöjsamt på munnen under rundvisningen i kylrummet där en del av det omfångsrika lagret förvaras. Det lovar gott med andra ord och får väl personal, lokal och utrustning lov att trimma in sig lär succen var given. Åbro står bakom storsatsningen. Ett lovvärt initiativ för hela den svenska bryggerinäringen är det utan tvekan precis som ett spännande ställe för god ölkultur. Det lär bli kul att gå på pub i Stockholm framöver och ja - det fanns även alkoholfria ölalternativ. Det var min kuggfrågebeställning som servades utan problem.