
Råbiff kommer i väldigt många olika former. Det finns allt från den klassiska varianten med kapris, äggula, dijonsenap och rödlök, till de mer moderna varianterna där olika smaker komponeras. Men när det kommer till vin till råbiff, hur ska man tänka då?
Råbiff, denna underbara rätt som kommer i så många olika varianter. Det finns egentligen inget som stoppar kreativiteten och fantasin för hur en råbiff ska smaka och se ut. Vissa föredrar den klassiska varianten med rödlök, dijonsenap, äggula och kapris, medan andra hellre vill ha modernare råbiff med andra tillbehör och därmed andra smaker. Samma sak gäller egentligen när det kommer till vin till råbiff. Vilket vin man ska välja beror väldigt mycket på vilka smaker och råvaror man har på tallriken framför sig.En råbiff kan dessutom vara antingen malen eller grovhackad, beroende på vilken konsistens man föredrar i rätten. Därför har vi valt ut tips på tre viner som passar till olika varianter på råbiff. Här får vi både den klassiska varianten med de klassiska smakerna, men även några moderna varianter med lite nymodiga smaker som blir allt mer populära på restaurangerna.
Det viktiga när man ska välja vin till råbiff är att utgå från tillbehören man har. Till exempel om man har någon emulsion, dressing, grönsaker eller liknande. Därför har vi nu samlat tips på vin som passar till råbiff.