Vin till grillspett enligt 80-tals recept
VIN OCH MAT. Vin till grillspett och det enligt ett recept från 80-talet, är ett rött ekologiskt vin från Sydafrika.
Vin till grillspett. Det är inte svårt att förbereda grillspett och även om det här receptet är från sent 80-tal håller det fortfarande. Om du adderar champinjoner, aubergine eller zucchini är smakerna genast mer i tiden.
Snabbval till vintipset
Det röda, ekologiska vinet från Sydafrika smakar mycket och i kombination med skruvkapsyl, lätta glasflaskan och den ekologiska märkningen är saken klar. Toppen som rött sommarvin!
RECEPT | Fina grillspett
4 portioner
200 g oxfilé eller mör biff, cirka
200 g färsk fläskfilé, cirka
3-4 skivor bacon
8-12 stora, färska chmapinjoner
1 röd paprika
1 grön paprikaMarinad
1-2 msk soja
0,5 dl rödvin
0,5 dl olja
1-2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
1. Trä upp ingredienserna varvis på 4 grillspett.
2. Blanda marinaden och pensla spetten, gärna i god tid innan grillning.
3. Grilla i 15-20 minuter och vänd spetten ett par gånger under tiden.
Servera med sockerärtor och färskpotatis. En örtsås smakar också gott till.
Rött vin till grillspett
1. Org de Rac Shiraz Cabernet Sauvignon Merlot 2018 (2073). EKO.
Org de Rac, Swartland Sydafrika, 79 kr
Druvor: som i namnet.
Alkohol: 14,5%
Socker: <3 g/l
Medel/fyllig. Mörk frukt, mediumstrama tanniner (kärvheten), inslag av svartavinbär, kakao, tydligt örtig, bra syra och eftersmak.
Omdöme: Suveränt vin, till vrakpris. Mervärde är att vinet är tappat i en lättare glasflaska, plus eko!
Passar till: utmärkt till grillade lammracks och västerbottensostpuré!
Betyg: 4
På Vinbankens Youtube har vi recenserat kvaliteten upp, Org de Rac Merlot 2014.
Fler recept finns i Vinbankens receptdatabas.
Vinbanken väljer i första hand, men inte alltid, vinförslag till inläggen: topplistor, vinköplistan (fredag) och vin- och mat i kombination (måndag), ur annonsörers portföljer. Kolla oss gärna.